![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałem osiągnąć w htmlu coś takiego, żeby część strony pozostawała nieruchoma, a przewijała się jej dolna część. Tego typu rzecz jest bardzo pomocna, bo zawsze mam dostęp do stałych rzeczy, które mi nie uciekają jak zjadę na dół strony. Czy da się to jakoś prosto zrealizować bez użycia tradycyjnych ramek ? W jednym pliku html ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nadj div atrybut overflow
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo position: fixed
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
LUB -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc.
Ostatni przykład byłby dla mnie najlepszy. Niestety nie działa u mnie spod IE, jedynie z Firefoxa i Chrome. Mam też problem z wydzieleniem miejsca dla np. logo, tekst ruchomy zawsze najeżdża mi na tekst nieruchomy i zasłania np. logo strony, w powyższym przykładzie prawdopodobnie jest drobny błąd, którego nie mogę rozwiązać. Jeżeli ustawię inny margines dla elementu ruchomego i dla nieruchomego, to zawsze bierze mi pod uwagę większy margines. Nie potrafię po prostu zrobić, aby ruchomy tekst omijał nagłówek strony i go nie zasłaniał, tutaj to co na razie mam (aaa powielone tyle razy, żeby scrollować stronę): Jakieś sugestie? Aby działało w IE i aby nie zasłaniało LOGO strony? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:30 |