![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześc i czołem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Zacząłem projektować system który w domyśle powinien umieć ściągać pare plików na raz. Przed ściągnieciem jest szereg akcji do wykonania.. Uznałem, że najlepszą opcją będzie opracowanie komendy która będzie uruchamiać php dla skryptu z odpowiednimi parametrami. Podzielić na skrypt zarządzający i pobierający, zarządzający uruchamia kolejne polecenia PHP nie czekając na result.. No i teraz takie pytanie. Powiedzmy że mam 50 plików w kolejce. Mogę pobierać na raz max 5. Uruchamiam pięć threadów nie czekając ( siłą rzeczy ) na output, bo skrypt zakończy się dopiero gdy skończy się pobieranie. Ale musze wiedzieć, kiedy dana sesja pobierania się zakończy . Osiągam to obecnie poprzez cache, ale pytanie - czy znacie jakieś lepsze metody? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 12.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuję bazę danych - skrypt zarządzający wrzuca nowe zadania, po pobraniu skrypt pobierający(uruchomiony sobie w tle, jako daemon, albo coś, nie musi być nawet napisany w PHP) odznacza w tej samej bazie danych plik jako pobrany i tyle.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprościej odwzoruj sobie FIFO w php. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:23 |