Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Wymiana informacji między threadami PHP via Cache [...] ?
Ormin

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześc i czołem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Zacząłem projektować system który w domyśle powinien umieć ściągać pare plików na raz. Przed ściągnieciem jest szereg akcji do wykonania..

Uznałem, że najlepszą opcją będzie opracowanie komendy która będzie uruchamiać php dla skryptu z odpowiednimi parametrami. Podzielić na skrypt zarządzający i pobierający, zarządzający uruchamia kolejne polecenia PHP nie czekając na result..

No i teraz takie pytanie.

Powiedzmy że mam 50 plików w kolejce. Mogę pobierać na raz max 5. Uruchamiam pięć threadów nie czekając ( siłą rzeczy ) na output, bo skrypt zakończy się dopiero gdy skończy się pobieranie. Ale musze wiedzieć, kiedy dana sesja pobierania się zakończy .

Osiągam to obecnie poprzez cache, ale pytanie - czy znacie jakieś lepsze metody?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
Agares

-----

Proponuję bazę danych - skrypt zarządzający wrzuca nowe zadania, po pobraniu skrypt pobierający(uruchomiony sobie w tle, jako daemon, albo coś, nie musi być nawet napisany w PHP) odznacza w tej samej bazie danych plik jako pobrany i tyle.
+Quote Post
Fifi209

-----

Najprościej odwzoruj sobie FIFO w php. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:23