![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem. Chciałbym zrobić coś takiego, że łączę się raz z bazą i połączenie trzymam w zmiennej sesyjnej. Później już korzystam z tego połączenia już ustalonego, a nie łączę się na nowo...
Problem jest taki, że gdy chcę wykonać jakieś zapytanie otrzymuję taki komunikat: Cytat Warning: mysqli::query() [mysqli.query]: Couldn't fetch mysqli in C:\www\index.php on line 28 Kod wygląda następująco:
W zmiennej sesyjnej połączenie jest : SESSION: Array ( [baza] => mysqli Object ( ) ) Wiecie co może być tego przyczyną, że otrzymuję taki komunikat i nie mogę nic na bazie zrobić ![]() Ten post edytował adrian1987 4.07.2010, 20:37:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 9 Dołączył: 8.08.2009 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób połączenie z bazą w pliku ./includes/DataBase.php, dołączaj plik i działaj na $mysqli
Ten post edytował Neo 4.07.2010, 21:07:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie rozwiązanie nie przejdzie... Muszę mieć zrobione 1 połączenie z którego korzystać będę w metodach różnych klas...
A już zdarzyło mi się że taką metodą przekraczałem limit połączeń do bazy... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:43 |