![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam tabelę z blokami menu w mojej bazie danych. Istnieje tam komórka "kolejnosc", dzięki której mógłbym sobie ustawić kolejność tych bloków. Niestety nie wiem jak zrobić, aby w panelu administratora uzyskać taki efekt, blok1 | na dół blok2 | na dół | do góry blok3 | na dól | do góry blok4 | do góry że kiedy kliknę "na dół" bądź "do góry" w bazie danych zmieni się zawartość komórki "kolejnosc" danego rekordu. Niestety nie da się nadać każdemu blokowi numerka 1, 2, 3, 4, bo będą się one powielać. Czy istnieje jakiś inny sposób, aby uzyskać w/w efekt? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 1 Dołączył: 29.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja to robie tak
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 322 Pomógł: 15 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można jeszcze ręcznie wpisywać kolejność bloków w menu, np:
blok1 | pozycja =[1] blok2 | pozycja =[2] blok3 | pozycja =[3] blok4 | pozycja =[4] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc!
@kociupk: przeanalizuję ten kod i myślę, że coś skleję, dzięki ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:42 |