![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-GrandBB- |
![]()
|
Goście ![]() |
Chciałbym na swojej stronce wstawić latajaca pszczółkę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) No i znalazłem taki skrypt java:
tutaj:
słowo: 'bzyk' oznacza nazwę pliku graficznego: bzyk.gif W pliku index.html dodaję: No i obrazek pszczółki się wyświetla ale nie lata... Może mi ktoś poradzić co jest nie tak? W JAVIE jestem zielony. (IMG:style_emoticons/default/worriedsmiley.gif)
Powód edycji: [Cysiaczek]: zmieniłem tag
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
G.. prawda to oznacza element z id='bzyk', a nie obrazek bzyk.gif. W pliku index.html dodaję:
Co to jest? Od kiedy div ma atrybut src i style='text/javascript'? Ten post edytował kapuch 4.07.2010, 10:31:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast tego:
napisz tak: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
W JAVIE jestem zielony. (IMG:style_emoticons/default/worriedsmiley.gif) To jest JavaScript |
|
|
-GrandBB- |
![]()
|
Goście ![]() |
zamiast tego: napisz tak: Dzięki za odpowiedź. Niestety to nic nie pomogło, tak samo wyświetla pszczołę jednak dalej jest nielotem... ;/ Może coś w skrypcie Javy jest nie tak? kapuch, nie zabłysnąłeś wiedza a jedynie swoim chamstwem bo nie wiesz kim jestem. Ten post edytował GrandBB 4.07.2010, 13:11:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
@GrandBB - Próbowałeś coś z tym zrobić, czy tylko znalazłeś skrypt i czekasz aż inni za Ciebie odwalą robotę? Sądzę, że tak jest, bo:
a ) nie przedstawiłeś nigdzie swoich prób rozwiązania. czy choćby przypuszczeń dotyczących błędu b ) pewnie to dla Ciebie żadna różnica, ale Java to nie JavaScript, podobnie jak kot to nie kotara
Powód edycji: [Cysiaczek]:
|
|
|
-GrandBB- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jak już wspomniałem nie znam JavaScripta. I wiem jaka jest różnica pomiędzy JAVA a JavaScript.
Ten kod znalazłem w sieci. Zaaplikowałem go na swoją stronę jednak nie działa tak jak działał w sieci. Jeżeli nie zamierzacie mi pomóc tylko kwestionować to co umiem albo czego nie umiem to zapytam u konkurencji a adminów poproszę o usunięcie konta. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Tak, kwestionuję, ale przede wszystkim Twoją umiejętność zadawania pytań. Jak można Ci pomóc, skoro nawet nie wysilisz się i nie dasz komunikatów błędu jakie generuje JavaScript?
Zainstaluj w Fierefoxie rozszerzenie Firebug, uruchom i przekopiuj chociaż błędy z zakładki Konsola. Mamy kopiować skrypt i go dla Ciebie debugować? Wydaje mi się, że to jednak Ty powinieneś to zrobić. Cytat to zapytam u konkurencji a adminów poproszę o usunięcie konta. Z całym szacunkiem, ale php.pl z nikim nie konkuruje, zwłaszcza w dyscyplinie "darmowy helpdesk". Jest to forum dla programistów i pewne minima obowiązują. Z Twojego innego postu wnioskuję, że posiadasz na tyle wiedzy i na tyle znasz środowisko programistów, że doskonale zdajesz sobie sprawę, jakie faux pas popełniasz. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Jak już wspomniałem nie znam JavaScripta. I wiem jaka jest różnica pomiędzy JAVA a JavaScript. http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=762127 Moje umiejętności: podstawy javascript, Sam już nie wiesz co piszesz Ten post edytował Wicepsik 4.07.2010, 14:09:10 |
|
|
-GrandBB- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czy napisałem "w swoim wcześniejszym poście", że znam PER FETTO Java albo JavaScript? Zaledwie małe podstawy, do tego jak coś przerobić a nie pisać od podstaw, dlatego proszę o pomoc. Spoko rozumiem, pewne zasady obowiazują ale nie do tego żeby ktoś kogoś od razu gnoił. CHYBA PO TO JEST TEN DZIAŁ zrobiony bo JESTEM ZIELONY W TYM?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Więc prosze o praktyczną POMOC, o ile PAN ADMIN wie co to jest? Zreszta skoro tak macie pomagać to ZBĘDNY jest ten dział. Bo przyjdzie moja mama zapyta jak stworzyć pierwszy plik HTML a wy ją wyśmiejecie. No ludzie bez jaj. No nic zapytam na innym forum.
Dobra zbędne moje gadanie bo jak zwykle wyższe sfery lubią zgnoić człowieka. Usuńcie moje konto i ten temat całkowicie. "Raczkujesz w tematyce WWW (PHP, SQL, (X)HTML, CSS, JS)? Tutaj możesz stanąć na nogi." (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) Powaliło mnie to. Wczoraj tak samo byłem u elektronika samochodowego i powiedziałem że nie działa mi centralny zamek i żeby mi zrobił a on do mnie: PAN mi powie jak mam Panu to zrobić? Wkur.... się, zabrałem żonę i pojechałem do innego i mi zrobił od ręki. TAK SAMO JEST Z WAMI. No cóż.... Życzę powodzenia w Pomocy innym... (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) |
|
|
![]()
|
|
Odpowiedz mi tylko na jedno pytanie - dlaczego uważasz, że wymaganie podania komunikatu błędu i innych potencjalnie przydatnych informacji jest gnojeniem?
Skoro to jest gnojeniem, to czym jest wymaganie, aby ktoś poświęcił 15-30 minut na coś, to TY powinieneś zrobić bez łaski? No powiedz mi, bo ja nie bardzo kumam, dlaczego mamy uruchamiać kod i sami sprawdzać, co jest z nim nie tak? Człowieku - nikt Cię tu nie gnoi - po prostu wymagamy, abyś dał nam maksimum informacji, które jesteś w stanie uzyskać sam. Jesteś zielony? Ok, podałem Ci kroki, które powinieneś wykonać, ale Ty wolałeś w tym czasie pisać smuty ;]. Tym samym nie mogę Ci pomóc, bo nie wiem co jest zepsute. Rozumiem, że mam teraz to wszystko uruchamiać, sam sprawdzić komunikaty błędów, naprawić i powiedzieć Tobie jak to zrobiłem, albo od razu dać gotowy listing? To nie tak działa pomoc "zielonym", a przynajmniej nie na tym forum. Proponuję, żebyś ochłonął i w końcu podał te komunikaty błędów. Cytat Powaliło mnie to. Wczoraj tak samo byłem u elektronika samochodowego i powiedziałem że nie działa mi centralny zamek i żeby mi zrobił a on do mnie: PAN mi powie jak mam Panu to zrobić? Wkur.... się, zabrałem żonę i pojechałem do innego i mi zrobił od ręki. Dostrzegasz subtelną różnicę pomiędzy pomocą a zleceniem? |
|
|
-GrandBB- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wrzuciłem cały ten JavaScript do tej ala konsoli i otrzymałem coś takiego:
(IMG:http://i47.tinypic.com/sxj22q.jpg) Pierwszy raz używałem tego Firebuga. Jeśli to nie jest to, to przepraszam bardzo ale nie zamierzam się uczyć kolejnego zbędnego dodatku do FF. Nic więcej nie jestem w stanie wymyślić. Dobra nie ważne. //Temat do zamknięcia. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kapuch, nie zabłysnąłeś wiedza a jedynie swoim chamstwem bo nie wiesz kim jestem. Za to ty zablysnales swoja glupota i prostactwem i prawde mowiac....nie obchodzi mnie kim jestes (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Bez odbioru. To forum, jako (chyba) jedyne, zmusza do nauki i myslenia, a nie wyklada na tacy gotowce, zeby przyciagnac lud. Nie ilosc sie liczy tylko jakosc, a po Tobie nikt plakal nie bedzie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował kapuch 4.07.2010, 16:27:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 05:28 |