![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzecz nr 1
Mam wygenerowany formularz na podstawie modelu. Chciałbym wprowadzić w nim kilka poprawek. Wiem, że wprowadza się je w lib/forms/XXXForm.class.php, ale nie wiem jak wprowadzić następujące rzeczy: 1) Wywalić z formularza jedno pole, które nie jest wypełnianie przez użytkownika tylko ma mieć na starcie zawsze jakąś wartość domyślną. 2) Zmienić jedno pole z InputText na Textarea. Rzecz nr 2 Mam skrypt JS w folderze web/js i podpinam go do jakiejś akcji. Potrzebuję w tym skrypcie użyć url_for i przekazać jakieś zmienne z akcji do skryptu JS. Da się? Jak tak, to jak. Jak nie, to jak to rozwiązać. -------------------- WIELKIE DZIĘKI ZA POMOC!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.1) Ustawiasz nowe pole (widgetSchema['nazwapola'] = new. ...), które jest polem ukrytym z określoną wartością
1.2) J/w 2)Robisz to tak, że sam skrypt jest w web/js/abc.js, ale w kodzie HTML wstawiasz (w HEAD) konfigurację dla tego skryptu: Kod <script type="text/javascript" src="/web/js/abc.js"></script>
<script type="text/javascript"> var myScriptConfig = { abc: "def", abc: "def", abc: "def", abc: "def" }; var myScript = new MyScript(myScriptConfig); myScript.run(); </script> Ten post edytował Crozin 2.07.2010, 18:11:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:18 |