![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, od wczoraj ucze sie php i na próbę otworzyłem notatnik (z rozszerzeniem .php) i skopiowałem tam ten kod:
Jednak zawsze pokazuje sie w przegladarce tylko pusta kartka, możecie jakoś pomóc? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisane jako .php ?
Masz apache2 z php? -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, zapisane jako .php ale nie wiem co to apache2
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz serwer obsługujący php?
ściągnij vertrigo albo xampa albo krasnala. .php nie odpalisz bez serwera obslugujacego php. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, zapisane jako .php ale nie wiem co to apache2 Odsyłam do: Temat: %5BPHP%5DServer od czego zaczac -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Odpaliłem serwer, oraz postąpiłem zgodnie z instrukcją, ale w przeglądarce mam error:
Fatal error: Call to undefined function getmicrotime() in G:\Program Files\VertrigoServ\www\Data.php on line 11 (Kod ten sam co w pierwszym poście) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Pomyliły Ci się nazwy funkcji, tam nie ma get.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ale ja to kopiowałem z jakiegoś poradnika, a jak nie ma tej funkcji to jaka jest odpowiadająca za tą co podałem? I odrazu zadam drugie pytanie: Gdzie znajde wszystkie funkcji dotyczące php?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
manual php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ale ja to kopiowałem z jakiegoś poradnika, a jak nie ma tej funkcji to jaka jest odpowiadająca za tą co podałem? microtime I odrazu zadam drugie pytanie: Gdzie znajde wszystkie funkcji dotyczące php? http://php.net/manual/pl/index.php -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jak użyłem samo microtime(); to mam pustą strone ;/
|
|
|
![]()
|
|
Jak użyłem samo microtime(); to mam pustą strone ;/ Czytaj dokumentację! ![]() tak ma być, jeżeli chcesz odejmować. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Dzięki, sprawdze to, a jaki program polecacie do programowania w php?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 18 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
notepad++
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Dzięki, sprawdze to, a jaki program polecacie do programowania w php? Jest odpowiedni wątek, przyklejony, o edytorach. Zamykam, gdyż dyskusja schodzi na crossa. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:04 |