![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym zrobić coś takiego, ktoś pisuje adres:
i plik index.php lub jakiś inny potrafi wydrukować to co jest po /, czyli: i dostajemy słowo drzewo czy coś takiego jest możliwe do zrobienia, myślę że trzeba użyć mod_rewrite, tylko jak ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A może łaskawie użyj wyszukiwarki, skoro wiesz, czego szukać?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Jak najbardziej możliwe
2. Tak, mod_rewrite 3. Jak erix napisał, użyj wyszukiwarki. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no właśnie szukałem, tylko większość przykładów dotyczy przepisywania ze zmiennych na .html i zazwyczaj są to jakieś znane i spodziewane adresy
a co będzie gdy ktoś zamiast drzewo wpisze kwiatek, samolot lub aaa ![]() szukałem i nic podobnego nie znalazłem, dlatego piszę tutaj w przedszkolu, bo problem na pewno znany tylko dla mnie nie do przeskoczenia ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:17 |