![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podpowiedzcie mi proszę bo może się spotkaliście, w czym może być jeszcze problem w ustawieniach mssql'a, że odrzuca połączenie z phpem (od unixowej strony).
Ścieżkę podaje z portem, na serwerze ustawione na enable jest "Enable Mixed Mode Authentication"
wywala oczywiście Cytat Warning: mssql_connect() [function.mssql-connect]: Unable to connect to server:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja łączę się w taki sposób
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sęk w tym że nie mam jak doinstalować PDO, muszę użyć php_mssql ew. odbc (przy którym też mi się wali)
Cytat SQL error: [unixODBC][Driver Manager]Data source name not found, and no default driver specified, SQL state IM002 in SQLConnect in
Ten post edytował Wykrywacz 1.07.2010, 11:44:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj utworzyć źródło danych i za pomocą niego się łączyć...
|
|
|
![]()
|
|
Znaczy się nie rozumiem co masz na myśli
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 19 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja łącze się tak
-------------------- My mind is glowing ...
Jeśli pomogłem push the button :) |
|
|
![]()
|
|
Tak czy inaczej opierasz to na mssql_connection, który jak podałem wyżej się wywala
![]() Ale pytałem, nie jak się łączycie, bo to wiem że pi razy drzwi robię dobrze, a czy na serwerze mssql'a są jakieś myki które należy jeszcze odpalić, a które mogą powodować taki błąd. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:36 |