![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Oto mój skrypt w htmlu CODE <html> <head> </head> <body> <form action="formularz1.php" method="post"> <p>Imię: <input name="imie" /> <p>Nazwisko: <input name="nazwisko" /> <p>e-mail: <input name="email" /> <p>Kurs1 <input type="checkbox" name="kurs1[]" value="1" /> <p>Kurs2 <input type="checkbox" name="kurs2[]" value="1" /> <p>Kurs3 <input type="checkbox" name="kurs3[]" value="1" /> <p>Kurs4 <input type="checkbox" name="kurs4[]" value="1" /> <p>Kurs5 <input type="checkbox" name="kurs5[]" value="1" /> <p>Kurs6 <input type="checkbox" name="kurs6[]" value="1" /> <p>Kurs7 <input type="checkbox" name="kurs7[]" value="1" /> <p>Kurs8 <input type="checkbox" name="kurs8[]" value="1" /> <p>Czy zapoznałe się z regulaminem? <input type="checkbox" name="regulamin[]" value="tak" /> TAK <p>Uwagi: <textarea name="uwagi" cols="50" rows="10">Proszę wpisać tu swoje uwagi...</textarea> <p><input type="submit" value="Wylij formularz" /> <input type="reset" value="Wyczyć formularz" /> </select> </form> <?php } ?> </body> </html> i w php CODE <?php> $mail_od=$email; $mail_do="cinus_24@o2.pl"; $mail_temat="Rejestracja"; $mail_temat=strip_tags(stripslashes($mail_temat)); $mail_tresc="Imię: ".$imie." Nazwisko: ".$nazwisko." E-mail: ".$email." Kurs1: ".$kurs1." Kurs2: ".$kurs2." Kurs3: ".$kurs3." Kurs4: ".$kurs4." Kurs5: ".$kurs5." Kurs6: ".$kurs6." Kurs7: ".$kurs7." Kurs8: ".$kurs8." Zapoznał się z regulaminem: ".$regulamin."\n Uwagi: ".$uwagi; $mail_tresc=strip_tags(stripslashes($mail_tresc)); $mail_naglowek="From: ".$email."\nReply-to: ".$email; if(mail($mail_do, $mail_temat, $mail_tresc, $mail_naglowek)){ echo "<p style='border: thin solid #0C3B99; font: bolder; color: #0C3B99;'> Twoja wiadomosć została wysłana. Postaramy się odpowiedzieć na niš jak najszybciej. Pozdrawiamy.</p>"; } else echo "<p style='border: thin solid #0C3B99; font: bolder; color: #990000;'>Przepraszamy, niestety wysłanie wiadomoci nie powiodło się. Spróbuj ponownie.</p> "; @include("bottom.php"); ?> Wszystko jest ok, ale gdy dostaję formularz na maila, to w wypadku zaznaczonego checkboxa dostaję 'Array" zamiast tego, co wpisałem w value. Oświeci mnie ktoś? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przekombinowałeś trochę. Albo chcesz mieć wszystkie checkbox'y osobno albo w tablicy. Żeby działało wystarczy usunąć "[]" z nazwy każdego checkbox'a. Możesz też nazwać wszystkie tak samo tzn. "kurs[]" i w tedy będziesz miał coś na kształt:
Ten post edytował Blame 30.06.2010, 23:03:53 -------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy, że usuniesz [] (nawiasy kwadratowe) z wartości name inputów i po problemie:)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa, dzięki wielkie
![]() Jeszcze jedno pytanie, jak mogę ustawić, żeby po wciśnięciu submita przekierowywało na inną podstronę? Ten post edytował cinus_pl 30.06.2010, 23:16:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 1 Dołączył: 29.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up: no nie bardzo
![]() To zależy czy chcesz odebrać dane z formularza wysłać maila i przekierować, czy od razu przekierować po naciśnięciu przycisku. W pierwszym przypadku przyda ci się funkcja header, w drugim po prostu zmieniasz adres w atrybucie action elementu <form> ![]() -------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:09 |