![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Szukam (jeśli coś takiego jest) skryptu generowania blankietu przelewu. Przejrzałem już połowę sieci ale nic ciekawego nie znalazłem. Postanowiłem sam coś zrobić - dotarłem już do tego że mogę zrobić coś takiego podstawiając czysty jpg z formularzykiem i na to nanosić litery przez to: http://php.net/manual/en/book.image.php Jednak nadal nie potrafię tego złożyć w całość - potrzebowałbym jakiegoś szkieletu jak to ma wyglądać. Za wszelkie pomoce okazane z waszej strony oczywiście Pomógł. Pozdrawiam! Ten post edytował Mody23 30.06.2010, 19:57:36 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy masz na myśli taki pocztowy blankiet:
![]() ? -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
tak
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Przykład dla blankietu który podał fifi209 ![]() Ten post edytował Wicepsik 30.06.2010, 20:16:42 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A możecie mi jeszcze powiedzieć jak powiązać ten kod php z polami? Chodzi o to że chcę zrobić formularz np:
Imię i nazwisko: Hehee Tester Miejsce zamieszkania: Kraków, ul. szczęścia 15 Twój nick z forum: Mody23 (<<<--- to w tytule przelewu). I teraz w miejscu nadawcy pojawiały by się te dane które podałem wyżej po kliknięciu w button np. Generuj. Pozdrawiam! PS. Obydwoje pomógł. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po 1:
zrób formularz ![]() -> http://www.kurshtml.boo.pl/html/formularze.html po 2: odbierz dane ![]() -> http://php.net/manual/en/reserved.variables.post.php po 3: wstaw dane w odpowiednim miejscu, to już za pomocą tego kodu:
Ten post edytował Pawel_W 30.06.2010, 20:44:45 |
|
|
![]()
|
|
Ok chyba kumam...Nie wiem tylko jak zrobić dodatkowo przycisk drukuj.
Ten post edytował Mody23 30.06.2010, 21:11:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi wyszło coś takiego:
Obrazek: ![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Panowie mam taki mały problemik z tym...
Mam taki kodzik: I to jest zapisane jako przelew.php i wszystko działa jest taka tabela, spoko. Natomiast jak podpiąć teraz plik druczek.php (z tym kodem co podał fifi2009 wyżej) z gotowymi danymi wpisanymi w pola formularza?? To co do tej pory udało mi się zrobić - formularz jest tutja - www.faja-wodna.pl/przelew.php no i jak podepnę suchy kod który podał fifi2009 to zamiast pojawić wygenerowany blankiet pojawia mi się okienko z downloadem pliku druczek.php - czemu?? Pozdrawiam! Ten post edytował Mody23 1.07.2010, 07:47:46 |
|
|
![]()
|
|
Zrób sobie w php:
I będziesz wiedział jak dobrać się do tych danych ;] -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
fifi zedytowałem tamten post. Zobacz na tej stronie - www.faja-wodna.pl/przelew.php mam ten formularzyk i jak klikam generuj to zobacz co się dzieje - czemu tak?
|
|
|
![]()
|
|
Pokaż mi cały plik druczek bo wydaje się, że coś przez obrazkiem leci do przeglądarki albo coś w kodzie namieszałeś.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Nic nie namieszałem chyba. Dodałem do katalogu images plik blankiet.jpeg i dopisałem to do druczek.php i tyle. Ten post edytował Mody23 1.07.2010, 07:55:56 |
|
|
![]()
|
|
Nic nie namieszałem chyba. Dodałem do katalogu images plik blankiet.jpeg i dopisałem to do druczek.php i tyle. a tutaj masz ścieżkę:
;p -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Działa!
Powiedzcie mi tylko jeszcze jak zrobić to podwójnie? Jak powinien wyglądać kod aby uzyskać coś takiego: http://www.cs-wysypisko.pl/druczek.php (wciśnij generuj po wejściu na stronę). Chodzi o podwójny formularzyk ![]() Ten post edytował Mody23 1.07.2010, 08:07:19 |
|
|
![]()
|
|
Jeżeli mogę zapytać - po co Ci podwójny?
Chce ktoś dwa razy wydrukować to dwa razy kliknie, po co uszczęśliwiać kogoś na siłę? ;] -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
No bo chodzi o to że w banku też max x2 oryginalny i kopia (dowód) ale dobra nie ważne. A podałem Ci wyżej kod HTML pliku przelew.php - jak mam zrobić żeby dane wpisywane w formularz wyświetlały się na blankieciku?
Ten post edytował Mody23 1.07.2010, 08:13:45 |
|
|
![]()
|
|
No bo chodzi o to że w banku też max x2 oryginalny i kopia (dowód) ale dobra nie ważne. A podałem Ci wyżej kod HTML pliku przelew.php - jak mam zrobić żeby dane wpisywane w formularz wyświetlały się na blankieciku? A ja niżej napisałem, prześlij je do druczku a tam i będziesz wiedział jak się dobrać do nich - i dostosujesz do kodu, który ja napisałem. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Właśnie tego nie zrozumiałem. Bardziej HTML bym zrozumiał niż PHP i dlatego też zawitałem na to forum. Nie wiem czy dobrze myślę ale chyba trzeba zrobić tak że do tego kodu html do inputu dodać coś takiego: name="imie"
I teraz w druczek.php coś takiego: if ( $_GET['imie'] ) { A potem w miejsce gdzie jest imie i nazwisko nadawcy wklepać to: '.(htmlspecialchars($_GET['imie'])).' Dobrze myślę czy znowu zmyślam? |
|
|
![]()
|
|
Właśnie tego nie zrozumiałem. Bardziej HTML bym zrozumiał niż PHP i dlatego też zawitałem na to forum. Nie wiem czy dobrze myślę ale chyba trzeba zrobić tak że do tego kodu html do inputu dodać coś takiego: name="imie" I teraz w druczek.php coś takiego: if ( $_GET['imie'] ) { A potem w miejsce gdzie jest imie i nazwisko nadawcy wklepać to: '.(htmlspecialchars($_GET['imie'])).' Dobrze myślę czy znowu zmyślam? Powiedzmy... Raz, że nie $_GET tylko $_POST dwa nie musisz htmlspecialchars używać -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:15 |