![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Czymiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ten temat już się kiedyś był ale odpowiedzi poprawnej na to nie było więc chce zadac to pytanie ponownie : Mam pytanie dotyczące na czym polega i jak można napisać skrypt pokazujący gdzie jesteś w serwisie tzn HOME / Aktualności / ....... i tak dalej ale ma to pokazywac w komórce nad otwieraną stroną. -------------------- Pozdrawiam Karolski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykładowy plik (info/dzial.html):
Kod Jakis tytul
Jakas tresc...Jakas tresc...Jakas tresc...Jakas tresc...Jakas tresc... Autor i data [php:1:4933c808d5]<?php // Przyjmijmy, ze ?module= odpowiada za poddzial if($_GET['module']=="info") { $tekst = "Informacje"; } if($_GET['module']=="main") { $tekst = "MainMenu"; } if($_GET['module']=="multi") { $tekst = "Multimedia"; } $Home = "HOME"; $Dzial = $_GET['id']; // zmienna z nazwą działu, którą odbierasz odpowiedni plik $Rozsz = ".html"; // Rozszeżenie plików $Katalog = $_GET['module']; $Plik = file($Katalog."/".$Dzial.$Rozsz); // $Plik[0] - tytuł echo "<b>".$Home."</b> / ".$tekst." / <b>".$Plik[0]."</b>"; ?>[/php:1:4933c808d5] Może to pomoże ![]() Aha.. i w tym przypadku link będzie wyglądać tak: [xml:1:4933c808d5] <a href="index.php?module=info&id=dzial">Dzial</a> [/xml:1:4933c808d5] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm skoro w linku określiłeś rozszerzenie .html to po co jeszczze raz w kodzie dopisałeś do pliku rozszerzenie .html ? no chyba że plik się nazywa dzial.html.html ;]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem tylko człowiekiem..... odruchowo napisałem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2003 Skąd: kanzas Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sory, że pytam, ale jak powinieni wyglądać prawidłowy kod
![]() -------------------- www.kowal.kom.pl - nowe folio sie robi:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:05 |