![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam musze przenieść baze mysql z jednego serwera na drugi (max50mb baza) wszystko za pomoca phpmyadmin moge jedynie wykonać ,z eksportem / importem nie ma problemu
tylko po ponownym zaimportowaniu pliku .sql z bazą ,polskie znaki w tabelach przestają istnieć a w ich miejsce pojawiają sie dziwne krzaki , eksport oraz import wykonałem zaposując i wskazując kodowanie UTF-8 serwer mysql-4.2 (chyba) z niego pobieram baze i importuje na mysql-5.0 gdzie szukać przyczyny ? -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo po stronie starego serwera, albo po stronie nowego serwera.
Sprawdź czy sam wyeksportowany SQL ma poprawne kodowanie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
plik również jest w kodowaniu utf-8
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 4 Dołączył: 21.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak ostatnio robiłem taką operację, to po 4 godzinach zauważyłem, że na nowej bazie mam ustawione inne kodowanie na tabelach.
Przyjrzyj się polom w nowej tekstowym na nowej bazie, jakie mają kodowanie. Jak importujesz? phpMyAdminem, czy własnym skryptem? -------------------- ==============================================
Bo ja jestem Wróbelek Htmlek ============================================== |
|
|
![]()
|
|
kodowanie pól w bazie wyeksportowanej jest ok
exportuje phpmyadminem na php < 5.1 , musze uciekać z tego hostingu puki baza jest jeszcze mała , przenosze na serwer lokalny na debianie wiec moge baze dowolnie zaimportować ale nijak nie chce przyjąć kododwania tuż przy eksporcie bazy do pliku -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:14 |