![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam cos takiego i chce aby po wykonaniu case 1 wykonało case 2
niemusi byc switch moze byc jakas inna instrukcja chodzi o to zeby 2 funkcje niebyly wykonywane w tym samym momencie tylko zeby po zakonczeniu case 1 wykonało case 2 jak to zrobic ![]() var x = 1 switch (x){ case 1: wejdz(); x++; break; case 2: klik(); x++; break; case 3: wpisz(); x++; break; } Ten post edytował Artur9 30.06.2010, 08:50:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 25 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam cos takiego i chce aby po wykonaniu case 1 wykonało case 2 jak to zrobic ![]() var x = 1 switch (x){ case 1: wejdz(); x++; break; case 2: klik(); x++; break; case 3: wpisz(); x++; break; } jeśli chcesz coś takiego robić to nie potrzebujesz switch. Kod var x;
x=1; wejdz(); x=2; klik(); x=3; wpisz(); |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli nie ma break; wtedy wykonywany jest nastepny case
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Break odpowiada za wyjście ze struktury kontrolnej typu pętle czy switch. Jego brak sprawia, że instrukcje wykonują sie dalej. Dlatego nieraz w dobrze przemyślanych switchach brakuje go w określonych wypadkach. I taka sytuacja ma miejsce właśnie tutaj. Jeśli dla "1" zabraknie break, to wykonywać się będą instrukcje aż do napotkania break lub końca switcha, zależnie co pierwsze wystąpi. W Twoim wypadku będzie się wykonywać do breaka w case: "2"
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dopisalem do funkcji cos takiego klik.onblur = wpisz();
i wydaje mi sie ze działa dobrze ;p |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 11:11 |