![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie jak zrobic cos takiego w css jak na zalaczonym przykladzie, poczatkuje z cssem i nie mam pojecia jak to zrobic. ![]() Chodzi mi o to ze u gory i dolu sa linie, ktore zanikaja ku srodkowi, i zeby to sie ladnie rozszerzalo w miare zwiekszania tekstu. Wiecej tekstu to wiecej tego srodka bez linii. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Najprościej wrzucić w dwa divy całość i rozdzielić tło na dwa obrazki -> jeden przypisujesz do pierwszego, drugi analogicznie (tylko przyklejasz do dołu).
Idealnie by było skorzystać z pseudoklas before/after, ale z tym jest troche zabawy, zwłaszcza jeśli chodzi o IE6... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki erix,
Niewiem czy dobrze zrozumialem, jesli zrobie 2 divy jeden pod drugim i do nich przypisze obrazki podzielone, to uzyskam to ale jak automatycznie bedzie sie to rozszerzalo po wprowadzaniu wiekszej ilosci tekstu? Nie znam sie za bardzo na css, pewnie zle to zrozumialem :/ Jesli mozesz to prosze o jakis przykladowy kod. Pzdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie jeden pod drugim, tylko jeden w drugim:
Kod +-------------------+ |+=========+ | || sdfasdfasdfas| | |+=========+ | +-------------------+ Przykładowego kodu nie dostaniesz, musisz sam załapać. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
kombinuje i nie wychodzi mi to :/
chcialbym aby ten tekst wchodzil w te ramki na gorze i dole i nie mam pojecia jak to zrobic w css. jak robie vertical align bottom to i tak na dol nie schodzi :/ Jesli ktos moze to prosze o pomoc Z gory dzieki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mniej więcej coś takiego... W CSS3 jest możliwość określania wieloelementowego tła ale przeglądarki średnio to obsługują... -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:34 |