![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 1 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam drobny problem. Mianowicie chciałbym utworzyć za pomocą PHP plik na serwerze FTP z określoną w zmiennej trescią. Przykladowo: Kod $nazwa_pliku='plik.txt'; $zawartosc_pliku='Pierwszy wiersz tekstu, Drugi wiersz tekstu, Trzeci wiersz tekstu,'; Jak taką akcję wykonać? Szukałem po manualu, próbowałem funkcjami ftp_fput oraz ftp_put jednak bez efektów. Z góy dziękuję za poświęcony czas i pomoc. Ten post edytował 1oBuZ 29.06.2010, 15:14:50 -------------------- W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.
Dla komputera nie ma rzeczy niemożliwych z wyjątkiem tych, których od niego wymagamy. Liczba osób w zespole programistycznym ma tendencje wzrastające, niezależnie od ilości pracy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to pokaż jak próbowałeś
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 1 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Do zamknięcia- przypomniałem sobie o funkcjach fopen oraz fwrite, dzięki czemu problem się rozwiązał.
Pozdrawiam! -------------------- W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.
Dla komputera nie ma rzeczy niemożliwych z wyjątkiem tych, których od niego wymagamy. Liczba osób w zespole programistycznym ma tendencje wzrastające, niezależnie od ilości pracy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 11:28 |