![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Kilka dni temu Wrzuta zmieniła zabezpieczenia odnośnie pobierania z niej utworów. Z pewnością takie działania mają zapobiec działalności wyszukiwarek mp3, opartych właśnie o ten serwis. Jednakże szybko takie serwisy zostały przerobione i nadal funkcjonują. Linki bezpośrednie do utworów z wrzuty po wywołaniu rozpoczynają pobieranie pliku o nazwie identyfikatora. Oto przykład: Mamy utwór Kod http://faivish.wrzuta.pl/audio/0HWRtR38Qlx/alphaville_-_forever_young Link bezpośredni do utworu to: Kod http://c.wrzuta.pl/wa3726/99e909f600070a2d499ae384?SDSAccessKeyId=rYqalswZ&Signature=JesFS4N2Ei7LwmXpzkUfE%2FekZN0%3D&Expires=1277812382 Po jego wywołaniu rozpoczyna się pobieranie utworu o nazwie 99e909f600070a2d499ae384. Wszystko pięknie, ale fenomenem jest serwis dwrzuta.pl Gdy według zaleceń wejdziemy na adres Kod http://faivish.dwrzuta.pl/audio/0HWRtR38Qlx/alphaville_-_forever_young (dodane "d" przed wrzuta.pl w URL) i klikniemy w przycisk pobierz rozpocznie się pobieranie z prawidłową nazwą. Co więcej mój firebug pokazuje, iż pobieranie odbywa się bezpośrednio z serwera dwrzuta.pl. Nie rozumiem jak to jest możliwe. Czy zastosowali jakieś nagłówki HTTP? Ma ktoś jakiś pomysł? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Ten post edytował złowieszczy_pan 29.06.2010, 12:03:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 22 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W czym problem, najwidoczniej na dwrzuta.pl ściąga pliki na swój serwer a następnie wysyła je do ciebie, nie ma cudów.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się to mało prawdopodobne, gdyż nie wiem jakim cudem pobierałoby w ciągu kilku sekund... Tym bardziej, że wrzuta ma duże ograniczenia transferu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 22 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesteś tego pewien w 100% ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Wydaje mi się to mało prawdopodobne, gdyż nie wiem jakim cudem pobierałoby w ciągu kilku sekund... Takim, że styki międzyoperatorskie mają znacznie większą przepustowość niż nasze domowe łącza. ![]() A im się opłaca buforować na własnym serwerze, bo pewnie stosują politykę expirowania - często pobierane utwory nie są ściągane kolejny raz -> więc nie narażą się na limity. Proste. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie sam z tym kombinuję. Próbuję pobrać nagłówki CURL'em, niestety problem w tym, że ten nagłówek co napisałeś wysyłany jest dopiero po kliknięciu w >Play :] Za ciemny jestem na to ;] Może ktoś podpowie co i jak ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 6 Dołączył: 10.08.2009 Skąd: Nowe Miasto Lubawskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wojna z wrzuta.pl
Link do dobreprogramy.pl -------------------- Użytkownicy jak życie, wszystkim mogą cię zaskoczyć.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Link trochę przekręciłeś: http://www.dobreprogramy.pl/Hapro-Media-wy...nosc,19023.html
Cytat Za ciemny jestem na to ;] Może ktoś podpowie co i jak ? Nie podpowie, bo nie pomagamy w omijaniu zabezpieczeń. Wrzuta trochę utrudniła proceder, ale nie uniemożliwiła. Niemniej temat zamykam. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 07:35 |