![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy można wyciągnąć ze zdjęcia dane XMP tak jak jest to pokazane tu:
http://img251.imageshack.us/img251/8265/fotostationdane.gif Jest jakaś biblioteka do tego? W google nic nie znalazłem. Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Nie jestem pewien czy to czasem nie jest to http://php.net/manual/en/function.exif-read-data.php
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Kiepsko szukałeś
![]() ![]() Cytat Download Now! Version 1.11 (GNU Public License) Tak więc... Jesteś leniem, na dodatek kłamiącym, że google nic nie znajduje Allows reading, writing and display of the following JPEG metadata formats * EXIF 2.2 - including makernotes * XMP / RDF, including multiple language support * Dublin Core * IPTC-NAA IIM 4.1 * Photoshop IRB * Picture Info * JFIF * DCF 2.0 * TIFF/EP * JFIF Extension * Embedded s * Intrinsic JPEG Values Other features: * Tested with over 450 popular digital cameras - See here for details * Provides access to lots of metadata for which php has no built in support * Works with many files that have corrupted metadata. * Customisable look of the HTML output via style sheets * Works with PHP4 and does not require the --enable-exif extension * Allows metadata editing just like in Photoshop "File Info" box ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up
to znalazłem ale jak zrobić aby te słowa mi pokazało które mam w linku w pierwszym poście piłka nożna itp mam jeszcze problem z biblioteką exif, mam ją załadowaną, restartowałem serwer ale dostaje błąd Fatal error: Call to undefined function exif_read_data() czemu? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A sprawdzałeś chociaż jak ta biblioteka działa czy oczekujesz Ci po prostu powiedzieć: "wpisz to i to, zrób to i tamto to dostaniesz to i to"? Trochę własnej inicjatywy
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
tak sprawdzałem
![]() nawet pobrałem nową i wymieniłem ![]() ale nic z tego ;/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A zgłasza się w phpinfo?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
nie pokazuje się
działa wam ten kod? http://photography-on-the.net/ee/beta/cs_xmp_to_exif.php bo mi nie tamte są ok, tylko za bardzo skomplikowane bo ja chce tylko wyciągnąć wymiary i słowa kluczowe. poradzicie coś? dlaczego ten kod nie działa? na serwerze też szwankuje, a żadnych błędów nie ma. znalazłem sporo bibliotek ale są za bardzo rozbudowane i nie mogę z nich wyciągnąć tylko potrzebnych mi danych chciałem aby słowa kluczowe były w 1 tablicy i np. $slowo[1]; wyświetlało mi 1 słowo mam też taki kod
ale dostaje takie błędy Kod Warning: simplexml_load_string() [function.simplexml-load-string]: Entity: line 1: parser error : Start tag expected, '<' not found in D:\Serv\www\PHP_JPEG_Metadata_Toolkit_1.11\b.php on line 10 Warning: simplexml_load_string() [function.simplexml-load-string]: ˙Ř˙ŕ in D:\Serv\www\PHP_JPEG_Metadata_Toolkit_1.11\b.php on line 10 Warning: simplexml_load_string() [function.simplexml-load-string]: ^ in D:\Serv\www\PHP_JPEG_Metadata_Toolkit_1.11\b.php on line 10 patrzałem na innym obrazku to w o ogóle nic się nie pokazało ludzie pomóżcie, przecież nie jest to jakie skomplikowane na na xmp się tak nie zam -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:19 |