![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem. Strona jest oparta o cms joomla, który używa mootools.js. Ja w swoim szablonie użyłem mintAjax.js do obliczania kosztu usługi. Skrypt ten nie działa gdy w szablonie jest uruchomiony mootools.js - wtedy nie przesyła formularzy i kalkulator w ogóle nie działa ; /.
Może ktoś się już spotkał z czymś takim? Szukałem w google na szybkiego to nie widziałem takiego problemu. Wykorzystanie mojej funkcji wygląda mniej więcej tak:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
6 linijek kodu to mógłbyś sobie przepisać na mootoolsa.
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie znam się na tyle, mój skrypt zrobiłem analogicznie do gotowego skryptu. Zobaczę, może coś znajdę.
Jeżeli ktoś to potrafi zmieni na mootools to bym prosił. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za pomoc lecz to za mało aby mój skrypt był sprawny (aczkolwiek to co podałeś jest bliskie temu o co mi chodzi ;]). Może dokładniej opisze jego działanie:
a więc req.Send wysyła value ilosc do pliku typ.php który wg ilości wyświetla kilka opcji typów (coś takiego: if ilosc = 2 echo opcja malo; if ilosc = 80 echo opcja duzo). Idąc dalej to co wygeneruje typ.php pkazuje się w divie posiadającym ID="response1" w tym przypadku. Nie umiem już z tym sobie poradzić wg tego co podałeś. Poratujesz? Będę wdzięczny. |
|
|
![]()
|
|
|
|
![]()
|
|
no fajnie ale co z tym kalkulatorphp/typ.php ?
|
|
|
![]()
|
|
no fajnie ale co z tym kalkulatorphp/typ.php ? Wklej cały skrypt jaki masz będzie łatwiej. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
|
|
![]()
|
|
a więc tak, może nie przedstawiłem całkiem jego działania. Jest to formularz
Myśle, że całkowicie przedstawiłem działanie skryptu, wyświetlanie zawartości diva response2 musi być pobieranie z nastepne.php w ktorym mam zastosowane:
Da się to zrobić? Bo próbuje w dalszym ciągu coś znaleźć w sieci aby to działało w mootools, lecz bez skutecznie. To mnie "joomla" zdenerwował ;d //EDIT: Już sobie poradziłem, użyłem AdvancedAJAX, którego gdzieś tu na forum znalazłem. Działa bez problemu przy równoczesnym działaniu mootools na stronie opartej o silnik joomla ;]. Ten post edytował DzejkeJ 8.07.2010, 12:46:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:44 |