![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki dość dziwny przypadek a mianowicie muszę zakręcić Js + Ajax + PHP aby wysyłać pliki na serwer i jednym z rozwiązań jest użycie ukrytej ramki gdzie cały kod php będzie wykonywany - ze stronki http://www.openjs.com/articles/ajax/ajax_file_upload/ i to działa bez problemów. Lecz w kodzie php (wykonywanym w małej iframe)muszę się odnieść do zmiennej sesyjnej na potrzeby własne zaś przeglądarka zwraca mi informacje o tym ,że nie wie co to jest $_SESSION. Dodaje session_start(); pomimo tego ,że już mam sesje otwarta w całej swojej aplikacji i kod wykonuje się poprawnie z tym ,że zwraca mi :
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /var/www/konik/upload_file/upload_file_action.php:14) in /var/www... tak wiec? 2 razy muszę startować sesje bo inaczej nie zadziała ale jak wystartuje to mam warning. Można się tego pozbyć? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat zaś przeglądarka zwraca mi informacje o tym ,że nie wie co to jest $_SESSION. Dodaje session_start(); pomimo tego ,że już mam sesje otwarta w całej swojej aplikacji iframe to oddzielne żądanie do serwera w zaden sposob nie związane z glownym żądaniem. Każde odwolanie do serwera, chcące miec dostep do sesji, wymaga session_start.Cytat Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /var/www/konik/upload_file/upload_file_action.php:14) in /var/www... Bylo milion razy i jeden.Uzyj wyszukiwarki forum, wyszukiwarki google, zajrzyj do przypietych tematów. Wszedzie to masz opisane. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 16:44 |