![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Pisząc skrypt, który ma połączyć literki zapisane w obrazku, napotkałem się z małym problemem. Mianowicie zwracany jest nie istniejący obrazek, a dokładniej jego ikonka. Podaję Wam napisany przeze mnie skrypt, i proszę o komentarze co jest nie tak.
Dodam tylko, że getLetterFile($letter) działa bez problemu, również pierwsza pętla zwraca właściwą szerokość. Liczę na pomoc i pozdrawiam, Xadrian. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Popatrz co robisz z obrazkiem przy łączeniu w każdym kroku, a dojdziesz co nie gra. Wlaściwie to zacząłbym od sprawdzenia czym iterujesz
![]() for($z = 0; $x <= $y; $z++) Startujesz od $z=0 co krok zwiększasz $z o 1 i robisz to tak długo aż $x jest mniejsza równa $y... Widzisz problem czy nie? ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popatrz co robisz z obrazkiem przy łączeniu w każdym kroku, a dojdziesz co nie gra. Wlaściwie to zacząłbym od sprawdzenia czym iterujesz ![]() for($z = 0; $x <= $y; $z++) Startujesz od $z=0 co krok zwiększasz $z o 1 i robisz to tak długo aż $x jest mniejsza równa $y... Widzisz problem czy nie? ![]() Copy&paste no more! Nawet po poprawieniu nie działa. Dalej zwraca to samo. edit: znalazłem jeszcze jeden błąd, w którym beztrosko wyciągnąłem z pętli: $imagesize = getimagesize(getLetterFile($split[$x])); zapominając o użytym tam $x. Ten post edytował Xadrian 28.06.2010, 23:05:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 01:36 |