![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanie - czy ktos probowal wykonac dwa polecenia, jedno po drugim wykonujac jedno polaczenie przy pomocy finkcji ssh2_connect?
Przyklad $konsola = polaczenie($host, $uzytkownik, $haslo, $port); $komenda_extra = "ls -lah"; $dane = komenda($konsola, $komenda_extra); $komenda_extra2 = "cat plik.txt"; $dane2 = komenda($konsola, $komenda_extra2); Probowalem jw, ale niestety nie dziala. Pierwsze polecenie wykonuje sie, przy drugim otrzymuje komunikat Unable to request a channel from remote host Chodzi mi wlasnie o to, aby nie nawiazywac kolejnego polaczenia do hosta celem wykonania drugiej komendy, tylko wykonac je w "obrebie" nawiazanego.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie powinienes wczesniej zamknac strumienia ktory dostales ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Probowalem, wlasciwie w standardzie (klasie, ktora mam) jest zamykany. Nic to jednak nie daje. Doszedlem do tego, ze to blad w bibliotece. Sciagnalem wiec nowe libssh2, skompilowalem. Komunikat sie zmienil, ale nadal nie dziala...
Ten post edytował Spooky2 27.06.2010, 20:52:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast ssh2_exec sproboj wrzucac polecenia ze pomoca ssh2_shell
sroboj dorzucic tez Ten post edytował yevaud 27.06.2010, 21:50:11 |
|
|
![]()
|
|
Ok, dzieki za sugestie. shell_exec - nie za bardzo chce dzialac z danym urzadzeniem. W kazdym razie poradzilem sobie z ssh2_exec - rezygnujac z klasy. Pozdro
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 06:18 |