|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Jest na stronie formularz by dodac maila do Newslettera. Po wyslaniu
do pliku data.php
Wyskakuje mi nad formularzem napis co sie stalo ( nie podanao adresu, bledny adres, albo ze dodal adres) Teraz moje pytanie jak zrobic ... by w dwoch pierwszych akcjach bylo tak jak jest ... czyli pojawia sie okienko ze jest problem ... ale w momencie gdy adres bedzie dobry zeby nadac inny styl napisowi ze wszystko jest ok i dodatkowo np: wyczyscic formularz, albo calkowicie zeby go usunac (schowac). Nie potrafie przekazac z PHP do JS informacji o tym co ma zrobic ? (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Nikt nie moze pomoc? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) wiec probuje dalej sam Mialem taki pomysl ze po wyslaniu zapytania po sprawdzeniu danych zamieniac calego div'a z formularzem. Jesli jakis blad to daje jeszcze raz formularz z opisem bledu, jesli wszystko OK sam napis ze OK bez formularza. I wszystko fajnie dziala ale ... no wlasnie musi byc to ale ... Dziala tylko za pierwszym razem, czyli wysyla do serwera zapytanie serwer odpowiada, wypluwa np: formularz i ze jest blad ... i nie da sie juz kliknac drugi raz (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) i nie wiem czemu Tak zmienilem funkcje wysylania
Tu kod w html i plik data2.php do ktorego leci zapytanie
Moze ktos pomoc, naprowadzic na rozwiazanie? Ten post edytował shl 28.06.2010, 11:09:29 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja zrobiłbym to na $.getJSON() w jQuery i json_encode w PHP - wtedy wysyłasz wybrany tekst, status i co tam chcesz i możesz łatwo to w jQuery tym zarządzać:
A w pliku data PHP generujesz odpowiedni plik, który zawiera $zmienna['komunikat'] = 'tresc komunikatu'; $zmienna['kolor'] = '#FF0000'; $zmienna['status'] = '0'; a potem w PHP:
myślę, że sobie poradzisz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował sebekzosw 28.06.2010, 22:05:09 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.12.2025 - 17:48 |