![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 287 Pomógł: 10 Dołączył: 22.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
Mam taki oto problem, stworzony mam system języków i mam dziwny problem jeżeli w zmiennej językowej pojawi się html, po prostu OPT traktuje to jako tekst i przepisuje znaczniki tzn. nie zamienia np. <b> na wytłuszczenie. Wywołanie języka następuje tak: Kod {$lang::zmienna_jezykowa} - <b>Jakaś wartość:</b> I wyświetli mi coś takiego: |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo musisz powiadomić go, że ma tego nie robić. Można to zrobić na trzy sposoby:
- Globalnie w konfiguracji (nie polecam) - Dla całego szablonu (atrybut escape w instrukcji opt:root) - Dla pojedynczego wyrażenia - poprzez modyfikatory: Kod {e:$foo} - wymuś escape'owanie, jeśli jest wyłączone. {u:$foo} - wyłącz escape'owanie, jeśli jest włączone PS. Polecam oprzeć Ci ten system językowy o coś innego, niż jawne używanie obiektów po stronie szablonów. Zresztą, OPT posiada wbudowane wsparcie dla tego typu systemów; jeśli nie korzystasz z gettexta, to radziłbym Ci właśnie o nie się oprzeć. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 287 Pomógł: 10 Dołączył: 22.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety żądna z tych metod mi nie pomogła, znaczniki HTML dalej są przepisywane.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 1.10.2025 - 16:19 |