![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie...Ostatnio wypatrzyłam taki dziwny adres ...po zalogowaniu się na stronę, adres przyjmuje postać www.domena.pl/? - chodzi mi tu właśnie o ten znak zapytania, który pojawia się za adresem po zalogowaniu na stronę.
Na innych stronach wypatrzyłam, że w kodzie html jest zapis Tylko czy ta wartość "action" nie jest czasem oprogramowana w php? Jak to się robi, zeby uzyskać taki adres? Gdzie mogę coś o tym znaleźć? Pod jakimi hasłami mam szukać? Chcę, aby później dzięki parametrom przekazywanym w adresie, można było np wyświetlać dane wg jakichś kryteriów...np. www.domena.pl/?a=kat&nazwa=teczki Dzięki za pomoc..
Powód edycji: [erix]: przeniosłem'
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wydaje mi się, że pewnie to jest tylko po to, żeby formularz został wysłany sam do siebie, jeżeli chcesz, żeby dane z formularza zostały przekazane w url to użyj metody get
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, chcę, żeby formularz został wysłany sam do siebie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 3 Dołączył: 7.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładając że na serwerze działa PHP, ten "?" na końcu adresu to parametr przekazywany do pliku index.php . W związku z tym że po "?" nic nie następuje, jest to parametr pusty, więc formularz mógłby równie dobrze mieć atrybut action="index.php". Action w znaczniku to po prostu adres na który ma zostać wysłany formularz.
Swoją drogą zły dział, jak dla mnie to to powinno być w "Przedszkole". Ten post edytował Mikz 26.06.2010, 09:27:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat jest to parametr pusty, więc formularz mógłby równie dobrze mieć atrybut action="index.php" Aby był wysłany sam do siebie, to wystarczy podać ten parametr jako pustą wartość. ![]()
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:25 |