![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Czy istnieje mozliwosc zbudowania wyrazenia, ktore zamieni dany ciag znakow na poczatku tekstu na inny i dany ciag znakow na koncu tekstu na inny, pozostawiajac srodkowa czesc bez zmian? Chodz o takie cos:
I chodz o to, aby jednym preg_replace() zamienic $tekst na '<span class="cytat">Jakis tekst</span>'; probowalem z takim patternem
Wiem, sa od tego manuale, ale nie moge jakos sie tego nauczyc, gubie sie w tych wyrazeniach regularnych :/ -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tam wstawiasz $1, ale wydaje mi się, że to wyrażenie nie będzie działało poprawnie
Temat: bbcode Ten post edytował tehaha 25.06.2010, 16:55:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok WIELKIE DZIEKI, faktycznie nie dobre, ale z tym raczej juz dam sobie rade, poprostu nie wiedzialem jak sie odwolac do reszty tekstu. Pozdrawiam EDIT: Juz poprawilem pattern i dziala, nie wiem czy jest roznica miedzy Twoim $1, a tym co uzylem \\1, ale wazne ze dziala ![]() Ten post edytował kapuch 25.06.2010, 17:16:26 -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:35 |