![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich. Potrzebuje przypisać do zmiennej include()
Przykład:
Ale z tego co wiem i z praktyki jest to nie możliwe. Taki kod wyrzuca mi po odczytaniu zmiennej cyfrę jeden. Mam pytanie jak takie coś można inaczej zrobić? Koniecznie do zmiennej chcę przypisać zawartość innego pliku php. Proszę o pomoc ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
twoj includowany plik ma zawierac
return 'cos'; za 'cos' wstaw sobie co ma byc zwrocone -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W plik.php mam formularz, zmienne i to co ma wyświetlić jak się uda bądź nie, więc co mam dać w return?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
to co chcesz by było zwrócone. Skad ja mam wiedziec co chcesz by z tego zapisu
$TUTAJ = include('plik.php'); zwrocilo sie do zmiennej $TUTAJ? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Cały plik. Chcę, żeby działało to jak include czyli normalnie jakbym includował to tylko muszę do zmiennej
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
bez sensu. No ale kazdy ma swoje potrzeby.
1) zapisujesz w include wszystko do zmiennej i robisz return tej zmiennej - poroniony pomysl ale zawsze pomysl ![]() 2) buforowanie. ob_start() i spółka - opisane masz w manualu. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Takie coś mam wrzucić w jedną zmienną? Nie mam pomysłu jak ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No przeciez napisalem ze to poroniony pomysl. Czytaj ze zrozumieniem
![]() Miales uzyc buforowania. Punkt drugi mojego poprzedniego posta. Choc po kodzie co dales to punkt pierwszy to zaden poroniony pomysl. Wystarczy ze zamiast echo bedzie robil $zm.= ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Chodzi o takie coś?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak, nie mogles sprawdzic?
A jesli sprawdziles to nie mogles napisac od razu co ci nie dziala? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Niby działa. Pomógł leci na pewno tylko teraz mam pytanie. Nie uzupełniam dajmy na to pola imię. To nie pokazuje mi, że nie wypełniłem wszystkich pól.
Chciałbym prosić jeszcze o pomoc w tym skrypcie. Tak jak już wyżej pisałem nie otrzymuje błędu np, że hasła są różne tj nie otrzymuje komunikatu o tym. A po drugie dostaje błąd mysql o treści: Kod You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '_'Nazwisko', '06cb7a16e9392689f814549a46a10e5d', '18', 'Wybierz...', 'ls', '', '' at line 1 kod:
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:55 |