![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem. Chodzi o to, że chcę zczytać dane po hashu z url, a PHP mi tego nie oferuje i muszę wszystko przerobić na Javascript, a nie mam pojęcia jak to zrobić.
W PHP miałem taki kod, jak poniżej. Czyli skrypt sprawdzał pokolei, czy jest cookies i jeśli jest to wrzucał go w $zmienna, jeśli nie ma, a jest odpowiedniej długości ciąg znaków w URL to wrzucał określoną część z URLa do zmiennej. Jeśli żadnej z tych dwóch opcji nie ma to daje mój ciąg znaków.
Jednak takie rozwiązanie mi nie pasuje i chciałbym mieć zczytywanie danych po hashu z URL z zachowaniem takiej samej kolejności. Tu się kłania Javascript. Skrypt musi sprawdzać pokolei: 1. czy jest cookies i jak jest to podstawić do zmiennej 2. jeśli nie to zczytuje dane z hasha i podstawiam do zmiennej 3. żaden z powyższych to wstawiam własny ciąg znaków pod hash a zmienną już mogę podstawić, gdzie chcę. Cookies 24 godziny, jak wyżej. Samo zczytywanie z hasha nie jest takie trudna, ale jak zrobić resztę. Mam kilka części tego skryptu, ale nie wiem, jak to połączyć, aby działało: Zczytywanie hash z url, ale bez podstawienia do zmiennej o nazwie "zmienna" zapisanie i odczytanie cookies:
Ja chce móc użyć w treści lub linku document.write("zmienna"); i to w kilku miejscach Dlatego muszę mieć info z hasha w zmiennej. Na koniec ewentualnie znalazłem taki skrypt i on również mógłby pomóc, ale o ajaxie nie mam pojęcia: http://www.queness.com/post/328/a-simple-a...-with-jqueryphp Jak to wszystko połączyć ze sobą, aby to zadziałało, jak potrzebuję. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Chodzi o to, że chcę zczytać dane po hashu z url, a PHP mi tego nie oferuje i muszę wszystko przerobić na Javascript, a nie mam pojęcia jak to zrobić. Chyba w tym tygodniu był podobny temat, wystarczy poszukać. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:47 |