![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:1c149813d5]<?php
if($_GET['tocena']=="OK") { if(file_exists($f."/".$plikl[$_GET['ii']]."o.txt")) { pobierzlcz(); } else { $licznik=$_POST['ocena']; } zapiszlcz($licznik); echo 'Twoja ocena została dodana. Aktualna ocena: '; if(file_exists($f."/".$plikl[$_GET['ii']]."o.txt")) { include($f."/".$plikl[$_GET['ii']]."o.txt"); } else { echo "(BŁĄD)"; } echo '<br /><span style="font-size: 15px">Okno zamknie się automatycznie za 3 sekundy.</span>'; } else { echo '<form method="post" action="./ocen.php?tocena=OK&idstr='.$_GET['idstr'].'&ndk='.$_GET['ndk'].'&pdk='.$_GET['pdk'].'&ii='.$_GET['ii'].'">Twoja ocena: <input type="radio" name="focena" value="1" /> 1 <input type="radio" name="focena" value="2" /> 2 <input type="radio" name="focena" value="3" /> 3 <input type="radio" name="focena" value="4" /> 4 <input type="radio" name="focena" value="5" checked="checked" /> 5 <input type="submit" value="Oceń" /></form>'; } function pobierzlcz() { global $f; global $licznik; global $plikl; $pliczek=fopen($f."/".$plikl[$_GET['ii']]."o.txt","r"); flock($pliczek,1); $licznik=fgets($pliczek); flock($pliczek,3); fclose($pliczek); $$licznik=round($licznik + $_POST['ocena'] / 2 , 1); } function zapiszlcz($ocena1) { global $f; global $plikl; $pliczek=fopen($f."/".$plikl[$_GET['ii']]."o.txt","w"); flock($pliczek,2); fwrite($pliczek,$ocena1); flock($pliczek,3); fclose($pliczek); } echo $licznik; ?>[/php:1:1c149813d5] To jest skrypt do oceny. Nie wiem, co jest źle, ale oceniać nie chce. CO JEST ŹLE? -- poprawiono czytelność -- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Prosiłbym o dodanie na początku '<?php' i '?>' na końcu, bo składnia nie jest pokolorowana, a trudno jest się doczytać.
-------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rotfl! moglbys to jakos uporzadkowac bo tego sie czytac nie da!
-------------------- Gentoo Linux 64bit / PHP 5.2 / MySQL 5.1
-> Administracja serwerami Linux i FreeBSD |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
czasami pare dodatkowych enterów i wcięć czyni cuda....
Polecam. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lub mieć dobrego edytora (http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=10324)
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja w edytorze robię mało enterów ze względu na wielkość pliku. Poprawiłem czytelność. Czekam na odpowiedź na pytanie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2004 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prawdopodbnie brakuje Ci jednego } na końcu. sprawdziłem, jeden jest otwarty.
-------------------- MySQL 4.0.15 | PHP 4.3.3 | Apache 1.3.28 | Kwrite | phpMyAdmin 2.5.6-rc1 | Linux MDK 10.1 pp
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ja też sprawdziłem i wszystkie są pozamykane.
A oceniać mi się nie chce ![]() -------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
Ja nie rozumiem - czyli kod jest dobry?
Kiedyś miałem problem z licznikiem i musiałem przerobić kod. Teraz robię ocenianie - zrobiłem podobnie i powinno być dobrze. Co jest w takim razie źle? |
|
|
![]()
|
|
Już nie rozumiem. Chcesz, żeby ocenić; czy sprawdzić w czym jest błąd, bo nie działa :?:
-------------------- Don't worry, be happy!
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2004 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi o to, że ten skrypt wpisuje ocene jaką dał użytkownik ale nie działa
![]() ![]() [php:1:8ac95a9b80]<?php function zapiszlcz($ocena1) { //ten koleś jest otwarty global $f; global $plikl; $pliczek=fopen($f."/".$plikl[$_GET['ii']]."o.txt","w"); flock($pliczek,2); fwrite($pliczek,$ocena1); flock($pliczek,3); fclose($pliczek); } echo $licznik; //a tu nie ma zamknięcia ![]() ?> ?>[/php:1:8ac95a9b80] -------------------- MySQL 4.0.15 | PHP 4.3.3 | Apache 1.3.28 | Kwrite | phpMyAdmin 2.5.6-rc1 | Linux MDK 10.1 pp
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ja w edytorze robię mało enterów ze względu na wielkość pliku.
to jaki ty masz dysk ze tak oszczedzasz? 2mb? bo dla serwera pare znakow nowej lini i wciec nie robi zadnej roznicy -------------------- Gentoo Linux 64bit / PHP 5.2 / MySQL 5.1
-> Administracja serwerami Linux i FreeBSD |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 335 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie obejrz swój kod np :
[php:1:4a87879d4d]<?php $$licznik=round($licznik + $_POST['ocena'] / 2 , 1); ?>[/php:1:4a87879d4d] $ o jeden dolar za dużo :-) Linia 16 Ogólnie to jest strasznie nagmatwane w tym kodzie ja bym go napisał od nowa :wink: |
|
|
![]()
|
|
Chodzi o to, że skrypt nie działa. Co jest źle?
Piszcie, co trzeba poprawić, jeśli widzicie błąd. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeniesione z php poczatkujacy.
-------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
Problem jest już rozwiązany. Wystarczył prosty skrypt.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:13 |