![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki oto skrypt. Jednak nie spełnia moich zamiarów jak miałem nadzieję że spełni ![]() divy są dobrze "zaindyfikowane". Proszę o naprowadzenie jak rozwiązać mój problem ![]() Edit: zapomniałem o najważniejszym: zamierzenie to obrazek zmniejsza swoje rozmiary i znika, i w jego miejsce pojawia się drugi ![]() Ten post edytował Naster 22.06.2010, 21:04:22 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 1 Dołączył: 2.08.2010 Skąd: Dębica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze, nie wiem czy masz w HTML Div, który będzie wielkości największego obrazka ( lub większy ) - żeby stronka się nie rozjeżdżała po zmniejszeniu obrazka.
Po drugie - próbowałeś z SlideUp, SlideDown ? Po trzecie - a jak ma spełniać zamierzenia, jak wszystko wykonuje się od razu. Po czwarte - po co zmieniasz całą zawartość div zamiast samą ścieżkę obrazka ( w JS jest klasa IMAGE ) Po piąte - aby skrypty nie wykonywały się w jednakowym czasie, w jQuery API jest coś takiego jak dodatkowa funkcja, która wykonuje się po zakończeniu ( w tym wypadku animacji ) $('costam').click(function(){ $('#image').SlideUp(500,fucntion(){ $(this).attr('src','nowa sciezka'); $(this).SlideDown(500); }); }); Po szóste - Google i Manual nie boli ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:09 |