|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
(jeżeli napisalem ten temat w zlym dziale, przepraszam i proszę o przeneisienie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ) natknąłem się na sprawę ktora mnie zaciekawiła, samo jej rozwiazanie, jak i przydatność owego rozwiazania, a mowa tutaj o widoczności kotwic w linkach, niedawno w servisie, ktory stworzylem, zastosowałem "przyjazne linki" jednakże klient wcześniej zażyczył sobie aby po przejsciu na kolejne podstrony wyświetlały one się obnizone (nie był pokazany baner), a wiec zastosowalem html'owe kotwice, natomiast teraz gdy zrobilem mu ladne url'e przeszkadza mu to ze na koncu jest hasz z tekstem (nazwa kotwicy)... moje pytanie brzmi, jaka regułę musze utworzyc w pliku .htaccess alby kotwice byly pomijane przy wiswietlaniu adresu url, a jednoczesnie byly widoczne dla przegladarki (żeby po prostu dizałały), oraz czy taki zabieg sprzyja poprawności SEO strony.? w miarę możliwości proszę o szybka odpowiedź (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Pozdrawiam Jakub. Ps. chwilowo ustawilem "name" kotwicy na "_" i próbowałem to rozwiązać w taki sposób : RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule ^(.*)/$ index.php?pod=$1#_ [L] ale nie działa.... Ten post edytował zembi1991 22.06.2010, 19:47:18 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Kotwice są sprawą wyłącznie przeglądarki i ani przez htaccess, ani przez google na to nie wpłyniesz.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
ok, a wiec jeżeli mogłby mi ktoś powiedizec na jakiej zasadzie to jest zrobione, to bylbym wdzieczny (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) http://krakowtrip.com/ przy przelaczaniu miedzy podstronami strona zjezdza na dol...
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Popatrz sobie na np. jQuery ScrollTo.
I tam wcale nie ma przeładowania. Chyba że skrypt zaraz po załadowaniu odpowiednio przesuwa kotwicę. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 22.12.2025 - 18:36 |