Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [SEO][htaccess] Widoczność/przydatność kotwic...
zembi1991

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
(jeżeli napisalem ten temat w zlym dziale, przepraszam i proszę o przeneisienie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) )
natknąłem się na sprawę ktora mnie zaciekawiła, samo jej rozwiazanie, jak i przydatność owego rozwiazania, a mowa tutaj o widoczności kotwic w linkach, niedawno w servisie, ktory stworzylem, zastosowałem "przyjazne linki" jednakże klient wcześniej zażyczył sobie aby po przejsciu na kolejne podstrony wyświetlały one się obnizone (nie był pokazany baner), a wiec zastosowalem html'owe kotwice, natomiast teraz gdy zrobilem mu ladne url'e przeszkadza mu to ze na koncu jest hasz z tekstem (nazwa kotwicy)... moje pytanie brzmi, jaka regułę musze utworzyc w pliku .htaccess alby kotwice byly pomijane przy wiswietlaniu adresu url, a jednoczesnie byly widoczne dla przegladarki (żeby po prostu dizałały), oraz czy taki zabieg sprzyja poprawności SEO strony.? w miarę możliwości proszę o szybka odpowiedź (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Pozdrawiam Jakub.

Ps. chwilowo ustawilem "name" kotwicy na "_" i próbowałem to rozwiązać w taki sposób :

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteRule ^(.*)/$ index.php?pod=$1#_ [L]

ale nie działa....

Ten post edytował zembi1991 22.06.2010, 19:47:18
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
erix

Grupa: Moderatorzy

Kotwice są sprawą wyłącznie przeglądarki i ani przez htaccess, ani przez google na to nie wpłyniesz.
+Quote Post
zembi1991

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

ok, a wiec jeżeli mogłby mi ktoś powiedizec na jakiej zasadzie to jest zrobione, to bylbym wdzieczny (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) http://krakowtrip.com/ przy przelaczaniu miedzy podstronami strona zjezdza na dol...
+Quote Post
erix

Grupa: Moderatorzy

Popatrz sobie na np. jQuery ScrollTo.

I tam wcale nie ma przeładowania. Chyba że skrypt zaraz po załadowaniu odpowiednio przesuwa kotwicę.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.12.2025 - 18:36