![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chce wydobyć interesujące mnie ceny ze sklepów wraz z nazwami produktów. Oto skrypcik.
Niestety skrypt nie działa sprawdzałem różne konfiguracje w wyświetlaniem $matches, $zawartosc zwraca OK więc najprawdopodobniej coś nie tak z wyrażeniami. -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 14 Dołączył: 14.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
używasz ^ i $ w wyrażeniach - czy $zawartość zawiera tylko i wyłącznie ciągi znaków wg wzorów z komentarzy? Sprawdź znaczenie tych operatorów. Zdrówka życzę. Ten post edytował AlexDeLarge 22.06.2010, 09:12:13 -------------------- Java and PHP developer 2007-2014 :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK rzeczywiście pomogło tylko mam problem z wydobyciem danych. Dla każdej wartości $url zwracane są dwie tablice wyników wie ktoś jak to wszystko wydrukować na ekran ? Spróbowałem czegoś takiego ale to zwraca tylko pierwszy wynik dla każdej strony z $url
OK już nieważne głupi błąd zamiast count($ile) powinno być $ile. Mam jeszcze jedne problem, który nie wiem jak ugryźć od strony algorytmicznej. Chodzi o to, że może wystąpić cena promocyjna i ona powinna zastąpić cenę zwykłą. Oczywiście tę pętle poniżej nie działają prawidłowo bo nie mogą działać. Przykładowo skan dla url[1]=http://www.strona1.pl odnajduje 5 cen zwykłych i 2 ceny promocyjne. Teraz chodzi o to aby te ceny zwykłe zastąpić odpowiadającymi im cenami promocyjnymi.
Ten post edytował amii 22.06.2010, 17:57:54 -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 55 Dołączył: 23.11.2008 Skąd: UKF Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisuj produkty i ceny do nowej tablicy podczas przeszukiwania strony. Jeżeli wpis z danym produktem znajduję się w tablicy to porównuj ceny. Jak niższa - modyfikuj, jak nie to pomiń. Na koniec wyświetl tablicę i masz z głowy:)
-------------------- Pomagam jeśli mam czas oraz jak się na tym znam :D
|
|
|
![]()
|
|
No to chyba nie takie proste jak mówisz albo czegoś nie kapuje. Ceny, produkty mam wyszukane to nie jest problem. Problem jest jak skojarzyć cenę promocyjną z odpowiadająca ceną zwykłą, którą cena promocyjna ma zastąpić.
Skan może wyglądać dla strony A np tak: produkt1 => 100 produkt2 => 150 (cena zwykła) 200 (cena promocyjna) produkt3 => 300 produkt4 => 400 dla strony B produkt5 => 300 produkt6 => 400 produkt7 => 850 (cena zwykła) 800 (cena promocyjna) produkt8 => 950 (cena zwykła) 900 (cena promocyjna) itd. Jakbym to powsadzał to tablic to bym miało by to żadnego sensu. Teraz jak wyszukuje wzorcem dla cen zwykłych to wyszukuje też ceny promocyjne ale wtedy rąbie się dopasowanie ceny do produktu bo cena dla: produkt3 => 200 (cena promocyjna) itd. -------------------- gry flash online
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 14 Dołączył: 14.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie za bardzo skumałem, ale nie możesz zrobić tak (pseudokod)?
Ja wiem, że mniej optymalne rozwiązanie, ale jak się nie ma co się lubi... Zdrówka życzę. Ten post edytował AlexDeLarge 22.06.2010, 14:10:09 -------------------- Java and PHP developer 2007-2014 :)
|
|
|
![]()
|
|
Próbowałem wdrożyć ten pseudokod ale nic z tego nie wyszło.... Sam wymyśliłem coś takiego i mam już dostęp do tych cen promocyjnych, które wyświetlają się testowym echo, tyle że nijak nie mogę ich zmienić bo ostatnie echo cały czas wyświetla te same wartości.
Ten post edytował amii 23.06.2010, 09:00:11 -------------------- gry flash online
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 01:38 |