![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 3 Dołączył: 4.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam taki problem potrzebuje aby 2 DIV został wyśrodkowany.
css. div.a { float: left; text-align: left; text-decoration: none; color: gold; font-size: 13px; font-weight: bold; width: 165px; height: 190px; border: 2px solid gold; background-color: black; padding-top: 20px; padding-left: 22px; color: white; margin-right: 10px; margin-bottom: 10px; } udało mi się dojść do tego że float: left; powoduje że DIV nie jest na środku.. a problem w tym że chce takie same 3 DIVy wyświetlić więc to musi być.. dodatkowo chciałbym aby w tym DIVie img był wyśrodkowany , za pomoca CSS nie udało mi sie go wyśrodkowac więc został zmuszony użyć center (wolał bym to ominąć) prosił bym o pomoc i z góry dziękuje |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pierwsze: Używaj poprawnego kodu HTML!!! Nie używamy <center>, nie używamy <font>, ani żadnych takich podobnych staroci.
po drugie, rozumiem że ten div nadrzędny będzie miał zmienną wielkość? Dla diva podrzędnego daj margin: auto, to powinno ci ładnie wyśrodkować. Poza tym, możesz nadać divowi nadrzędnemu position: relative, a podrzędnemu position: absolute i się bawić atrybutami left, top -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 3 Dołączył: 4.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
że center nie używam to ja wiem dlatego chciałbym ten problem wyeliminować a na tą chwile tylko center mi pomogło. ale że font to nie wiedziałem.. czy mogę font zastąpić oprócz span ?
a co do divów nie rozumiem.. chciałbym w 1 dużym DIVie umieścić 6 mneijszych.. każdy z tych mniejszych DIVów ma stałą wysokość , szerokośc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:29 |