![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki kod na upload plików na serwer: formularz: w tym samym pliku kod php:
Wszystko działa tylko chciałem zapisać ten plik pod inną nazwą: zrobiłem tak:
Ale wtedy w ogóle nie wgrywa pliku. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dzięki;) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to nie bardzo ma sens, powinienes sprawdzac czy jest plik zanim zrobisz mu move, sprawdzanie czy go nie ma po tym jak zrobiles move nie bardzo ma sens |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak zrobić aby był ograniczony rozmiar i format?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 6 Dołączył: 3.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozmiar
Kod $max_rozmiar = 1024; // tutaj jaki rozmiar np 1 mb if ($_FILES['plik']['size'] > $max_rozmiar) { echo 'Błąd! Plik jest za duży!'; exit; } Typ pliku Kod if($_FILES['plik']['type'] == 'image/pjpeg') {
$rozszezenie = 'jpg'; } elseif ($_FILES['plik']['type'] == 'image/gif') { $rozszezenie = 'gif'; } elseif ($_FILES['plik']['type'] == 'image/png') { $rozszezenie = 'png'; } else { $rozszezenie = 'error'; echo "Nieprawidłowy format pliku, dozwolone tylko PNG, JPG i GIF"; exit; } |
|
|
![]() ![]()
|
|
Wielkie dzięki;)
Wszystko działa jak powinno;) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 15:43 |