![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 1 Dołączył: 15.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem wyglada tak:
Aby sie odwolac do blah() trzeba napisac:
Doszedlem do tego metoda prob i bledow bo w literaturze nic o tym nie wspomniano (w artykule na php.pl o ile dobrze sie orientuje stwierdzono, ze kropek w php nie ma ![]() Problem: jak wpisac taka funkcje do argumentu ob_start badz tez np. preg_replace_callback... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 521 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2003 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to traktował jako bug, a nie jako feature. Zagnieżdżanie funkcji jest chore i bardzo rzadko spotykane. A przede wszystkim nie jest to OOP. IMHO, podaruj sobie. To, że coś istnieje, nie znaczy że jest dobre.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 1 Dołączył: 15.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko jak dynamicznie definiowac funkcje wewnatrz klasy? Jezeli zrobie to w metodzie to bede musial odwolywac sie przez metoda.x a jezeli to bug, ktory moze byc poprawiony... ?
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Zagnieżdżanie funkcji jest chore i bardzo rzadko spotykane. A przede wszystkim nie jest to OOP.
Czy ja wiem - w moim przypadku byloby to bardzo dobre rozwiazanie problemu, bugiem tez tego nie mozna nazwac, nie wiem tylko jak wyglada to pod php5../ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 521 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2003 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Tylko jak dynamicznie definiowac funkcje wewnatrz klasy?
Dynamicznie? Bo jakie w ogóle miałoby być tego zastosowanie? Tzn dlaczego funkcja w funkcji, a nie oddzielnie? I tak obie funkcje - jako metody klasy - mogą pracować na współnych danych (atrybuty klasy). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 39 Dołączył: 12.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jaco mylisz sie bo
[php:1:37d47fcc2b]<?php $x = new x; $x->y(); blah(); ?>[/php:1:37d47fcc2b] da taki sam efekt... -------------------- rm -rf /*
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 22:39 |