![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam to są moje początki z PHP więc proszę o wyrozumiałość. Więc mam taki problem mam do zrobienia portal firmowy i oczywiście jak to bywa katalog produktów to mam już gotowe jednak pojawił się problem jeżeli chciałbym dodać jakiś produkt do bazy danych MySQL(to już mam zrobione) to jak zrobić żeby dany produkt pojawił się w moim menu na stronie?? mam nadzieje że dobrze wytłumaczyłem i liczę na szybką odpowiedz z góry dziękuje
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Moze sprecyzuj opis problemu bo za bardzo nie rozumiem.
Jak chcesz by się pojawił w menu to go w tym menu wyświetlaj. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to mam w bazie danych tabele gdzie mam umieszczone produkty wraz z opisem w osobnych kolumnach z panelu administracyjnego moge dodawać produkty do bazy i chciałbym żeby menu wyboru automatycznie się aktualizowało tak obecnie wygląda moje menu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat no to mam w bazie danych tabele gdzie mam umieszczone produkty wraz z opisem w osobnych kolumnach z panelu administracyjnego moge dodawać produkty do bazy i chciałbym żeby menu wyboru automatycznie się aktualizowało tak obecnie wygląda moje menu Zlituj się... używaj znaków interpunkcyjnych. No wiesz, kropki, przecinki...No ok, ale w czym problem? Te menu sam generujesz z bazy? No to sie samo zaktualizuje jak cos tam dodasz? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No właśnie nie generuje z bazy to menu jest na "sztywno" zrobione. A mi dokładnie chodzi o to żeby się generowało z bazy i samo aktualizowało.
|
|
|
![]()
|
|
Z tresci pierwszego posta zrozumiałe ze generujesz z bazy. Skoro umiesz dodac do bazy to myslalem ze tym bardziej umiesz z niej wyciągnąc.
http://pl.php.net/manual/pl/function.mysql-query.php http://pl.php.net/manual/pl/function.mysql-fetch-array.php Przejrzyj sobie przyklady -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:14 |