![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 21 Dołączył: 21.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak w temacie, interesuje mnie czy jest jakis sposob aby przyslonic <object> <embed> (np film youtube) divem (np. polprzezroczystym)?
Teraz taka proba konczy sie tym, ze film jest na wierzchu i z-indexy nie pomagaj. Tak samo dzieje sie z <iframe>. Wiem ze moge na czas przyslaniania strony wylaczyc te elementy (display:hidden;), ale chcialbym aby byly one widoczne w tle. Wydaje mi sie ze juz gdzies to widzialem. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 6 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dajesz diva z position: absolute no i:
A w filmie:
Ten post edytował zavada 19.06.2010, 10:58:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 21 Dołączył: 21.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myslisz ze nie probowalem?
Zobacz sam, ze film nadal bedzie na 1szym planie. Z-indexy jak juz pisalem patrzylem i nic. Zobacz, ze nawet takie serwisy jak ekino.tv po nacisnieciu SUGESTIA przyslaniaja strone, ale filmy ukrywaja, co wskazuje na to, ze problem nie jest taki prosty, zeby mozna bylo to z-indexem rozwiazac. Ten post edytował cros 19.06.2010, 11:12:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi sie, ze tego problemu nie obejdziesz - takie okienko iframe,object jest tworzone przez przegladarke, jest tak jakby osobnym elementem strony i tego typu dzialania (z-index) jej nie dotycza.
Ale nie jestem pewien na 100%. -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
To nic nie da, jeśli nie ustawisz wmode="transparent". I to jest klucz do problemu.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.07.2025 - 10:08 |