![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Słuchajcie, aż wstyd powiedzieć, ale ciągle nie nauczyłem się tego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Już mówię o co chodzi. Otóż chcę, żeby w menu strony były 3 zdarzenia: efekt linku "w spoczynku" (a) efekt podświetlenia, czy zmiany koloru po najechaniu (a:hover) to wiem, w końcu to podstawa, ale: efekt innego linku - wyróżnionego w zależności od strony (podstrony) na której jestem I właśnie o to mi chodzi. Dla przykładu - jestem na stronie głównej,normalne linki są dajmy na to niebieskie, po najechaniu czerwone, ale link "strona główna" jest np zielony. I analogicznie, klikam na "galera" i po przejściu do podstrony "galeria" link prowadzący do tej podstrony w menu ma kolor zielony. Za diabła nie wiem jak to ugryźć. Czy muszę w php wyłapywać na jakiej podstronie jestem i w ten sposób kombinować, czy w css, czy w JavaScript? Proszę - pomóżcie dobrzy ludzie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) I z góry dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm, to ma jakiś sens, tylko chyba zastosować do (a)? Muszę pomysleć nad tym
A chodzi mi dokładnie o ten efekt jak na stronie joomli - menu poziome: http://joomla.pl Czytam w wielkim swiecie i wychodzi na to, że trzeba by chyba zrobić menu generowane dynamicznie i zeby przypisywało do własciwego linku dodatkową klasę np Ten post edytował BatGraf 18.06.2010, 22:27:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
css:
i strona (w przykładzie odczytywanie, która została wybrana przez geta, ale możesz sobie też odbierać w inny sposó(IMG:style_emoticons/default/cool.gif)
Ten post edytował bastard13 18.06.2010, 22:34:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki, co prawda coś nie idzie mi w ten sposób. gdzie robię byka, ale starałeś sie wytłumaczyć - więc dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
He, za szybko mi się kliknęło, ale też chciałes pomóc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tak, mniej więcej o to mi chodzi, ale własnie jak zrobić, żeby zaznaczona była podstrona w menu, ta, na której właśnie jestem. Dokładnie chodzi mi o to. (Z tego co mi wujek gogiel juz zdążył wytłumaczyć) Czyli muszę mieć dynamiczne menu, gdzie do np linku "Podstrona nr1" bedzie przypisana clasa np - "aktywny" (jak będę na podstronie nr1 Próbuję tak: 1. najpierw sprawdzam na jakiej stronie jestem
Potem wg tego elsem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) wczytam odpowiednie menu, z zaznaczonym linkiem Mp: Jesli wejdę na stronę "podstrona nr3" to wczyta mi się podstrona nr1 podstrona nr2 podstrona nr3 class="to masz zaznaczyc" podstrona nr4 __________ Cholerka, mam 10 podstron (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Można jakoś generować takie menu? Ten post edytował BatGraf 18.06.2010, 23:27:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:12 |