![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na podstawie id_produktu chciałem sobie wydobyć pewne dane. (sam php zwraca pięknie jsona)
I tak mam sobie :
i CODE var selectName = $(this).attr("name"); if(selectName == 'produkt_id') { val = $('option:selected', $(this)).text(); $.ajax({ zm: val, type: "GET", url: "php_js.php?action=zlecenia&id="+val, success:function(data){ var decoded = eval("(" + data + ")"); $(".opis").attr({ value: decoded.klient +"_"+ decoded.kolekcja +"_"+ decoded.format +"_"+ decoded.rodzaj_wyrobu +"_"+ decoded.ilosc_kartek }); return true; } }); } Firebug: syntax error [Break on this error] [action] => zlecenia\n zlecenia.js (wiersz 24) (pogrubiona znaki w kodzie '});'). Nigdy wcześniej się nie przyglądałem i nie wiem czy powinna być tam łamanie linii.. może ktoś mi wskaże błąd bo mnie już roznosi walczę z tym trywialnym problemem pół dnia. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Czemu używasz eval zamiast getJSON?
Poza tym, nie ma sensu zlepiać żądania. ![]() A co do attr, przecież jak ustawiasz tylko jeden atrybut, to możesz użyć konstrukcji attr('asd', 'sss'). -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cenne rady,
grzebałem, doczytywałem przez ostatnie dni i skleciłem to:
mam tylko jedną małą zagwozdkę, mianowicie tablica wpadająca w json_encode wygląda:
i nie umiem sobie poradzić z wygrzebaniem wszystkich rekordów np. "a" bądź "b".. Przy bardziej płaskiej strukturze:
nie stanowi to problemu.. jakaś wskazówka? --- EDIT: Poradziłem sobie sprawa okazała się trywialna Ten post edytował devurien 22.06.2010, 09:05:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat jakaś wskazówka? Zainstaluj FireBUGa dla FF i sobie podejrzyj jak wygląda otrzymany obiekt JSON. Naprawdę, czasami najprostrze metody są najlepsze ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:59 |