![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2003 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie. Chodzi mi o to, żeby po zalogowaniu się, otworzyło się okno w którym nie ma całej góry, tzn. plik, edycja, widok, .... Wstecz, Dalej itp...
Jak to zrobić? -------------------- Never underestimate the power of human stupidity!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Miałem gdzieś taki skrypt.
[xml:1:7122908eab]<SCRIPT> <!-- function displayWindowPlan(url, width, height) { var Win = window.open(url,"displayWindowPlan",'width=' + width + ',height=' + height + ',resizable=1,scrollbars=yes,menubar=no' ); } //--> </SCRIPT>[/xml:1:7122908eab] Odwołujesz się do podanej funkcji przez: Kod javascript:displayWindowPlan('plan.php',280,158)
O to Ci chodzi? -------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jednak oczywiscie uzytkownik nadal moze cofnac sie, pojsc do przodu itp. Pamietaj o tym.
-------------------- "(...)Zrozumienie wymagaloby od Ciebie odrobiny pokory. A dzis, w dobie
obalania autorytetu i udowadniania, ze doswiadczenie jest niepotrzebnym balastem, to jest niemodne.(...)" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2003 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O to pewnie mi chodzi, tyle że mam problem z implementacją ( nie korzystałem z JS wcześniej). Proszę o poprawienie. Mam takie pliki:
Kod <html>
<head> <SCRIPT> <!-- function displayWindowPlan(url, width, height) { var Win = window.open(url, "displayWindowPlan", 'width=' + width + ', height=' + height + ', resizable=1, scrollbars=yes, menubar=no' ); } //--> </SCRIPT> </head> <body> <a href="javascript:displayWindowPlan('plan.php',280,158)">lalal</a> </body> </html> i drugi plik (plan.php): Kod <html>
<head> <title>Test okna</title> </head> <body> <?php echo "lalala"; ?> </body> </html> -------------------- Never underestimate the power of human stupidity!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wlasnie - tylko ze jest jeden malutki blad - IE wywala sie na tym kodzie.... tzn niby wszystko dziala jak powinno ale nadal raportuje bledy..... moglby ktos obeznany w JS poprawic ?
-------------------- -=Yacho=-
nospor -> trzymaj sie i nie dajcie sie ! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
First:
[xml:1:7f88156448]//--[/xml:1:7f88156448]przenieś do nowej linii (nie może być na linii równej z kodem) Second: [xml:1:7f88156448]var Win = [/xml:1:7f88156448]jest niepotrzebne - do usunięcia. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem jak mówiłeś, ale dalej nie działa. Jeżeli możesz to wklej jak to ma być. Z góry dziękuje
-------------------- Never underestimate the power of human stupidity!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciut inaczej
![]() [xml:1:5d8641d02a]<script type="text/javascript"> function okno(adres, szerokosc, wysokosc) { window.open(adres, "", "status=no, scrollbars=yes, resizable=no, toolbar=no, location=no, directories=no, menubar=no, scrolling=yes, width=" + szerokosc + ", height=" + wysokosc); } </script>[/xml:1:5d8641d02a] W skrypcie możesz oczywiście pozmieniać elementy nowo otwartego okna np. możliwość zmiany jego rozmiarów (resizable=yes). [xml:1:5d8641d02a]<a href="java script:okno('adres', 300, 350)">Otwórz okno</a>[/xml:1:5d8641d02a] W linku wpisujesz kolejno adres strony, szerokość nowo otwartego okna, a następnie wysokość okna. W razie dodatkowych pytań dotyczących nowo otwartych okien proponuję wcześniej wyszukać odpowiednie posty wpisując hasło window.open |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 19:55 |