![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytałem trochę tematów, ale nie znalazłem tego czego szukałem i mogę powiedzieć, że jestem laikiem jeśli chodzi o php.
Potrzebuję skryptu, który przekieruje na stronę C jeśli osoba weszła z innej strony niż A, a jeśli weszła ze strony A to niech przejdzie na właściwą B. Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale to jest wytłumaczone. W zasadzie jeśli w htaccess da się to zrobić to też mogło by być. Może być, że sam wpiszę na jaką stronę ma przekierować lub nawet na kilka, z których skrypt później wylosuje, a może być żeby wracało tam skąd osoba przyszła. Ten post edytował kostek00 17.06.2010, 07:21:17 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz użyć refererów, z tym że nie każdy je przesyła.
http://www.php.net/manual/en/reserved.vari...hp#HTTP_REFERER |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak już pisałem jestem laikiem i przez to trochę nie bardzo to rozumiem. Sorki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Nawet jak połączenie pochodzi z A to i tak od razu leci na C.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Co ci wyswietla? Czy to co ci wyswietli to jest Twoje A? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wchodzę na stronę gdzie jest umieszczony link z A, klikam na niego ale zamiast iść do B to od razu przechodzi do C i nic w między czasie nie wyświetla.
A z tym co podałeś to nie wiem co zrobić ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat A z tym co podałeś to nie wiem co zrobić I po co ten jęzor? Nie dość ze na banalnych sprawach się wykładasz to jeszcze z jęzorem wylatujesz...![]()
jasniej? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Już jaśniej. Teraz nie ważne z jakiej strony wchodzę i tak przechodzi do B i wyświetla tylko napis "NULL".
|
|
|
![]()
|
|
znaczy ze: HTTP_REFERER nie istnieje. Pisał ci juz o tym Wave:
Cytat Musisz użyć refererów, z tym że nie każdy je przesyła. ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Niedobrze, dalej nie rozumiem. Właśnie dlatego chciałem żeby zostawić temat w dziale poszukiwanych skryptów, bo sam nie zrobię tego, a pisanie mi teoriami na pewno nic nie da.
|
|
|
![]()
|
|
zasadnicze pytanie, czy masz dostęp do strony A?
jeżeli tak - zostaje przekazywanie informacji getami, postami, ciastkami lub sesjami (ten sam serwer) jeżeli nie - nie istnieje rozwiązanie problemu które zadziała u każdego. |
|
|
![]()
|
|
Nie mam.
A czy za pomocą htaccess nie da się tego zrobić? Chodzi mi czy nie mogła by strona przyjmować tylko bezpośrednich połączeń (czyli po wpisaniu linku) lub ze strony A? Edit: Bawiłem się trochę z htaccess i po części wychodzi to co chcę: Jeśli nie ma linijki 9 i 10 to cały czas przekierowuje na urusai.pl, jeśli jednak one są to przyjmuje każde połączenie. Jakieś pomysły aby przyjmowało połączenie tylko z noon i urusai? Może być nawet, że sam wypisać będę musiał IP lub adresy stron z których nie chcę przyjmować połączeń. P.S. w pierwszej linijce pokazuje to: <a href="http://urusai.pl" target="_blank">http://urusai.pl</a>, ale tak naprawdę jest sam adres urusai. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 22:36 |