![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z formularzem, a konkretnie z obsługą zdarzenia onsubmit. mam formularz, w którym chcę wykorzystać własny element do wysyłki formularza. I tu się zaczynają schody - formularz wysłany przez standardowy button wywołuje onsubmit, ale już przez mój element nie i formularz od razu przeskakuje do action Kod <form name="test" onsubmit="return sprawdz();" method="post" action="dalej.php"> ..... <input id="sub" name="sub" type="submit" value="Wyślij"/> /* działa onsubmit */ <a href="#1" onClick="java script:document.test.submit()">Wyślij</a> /* tu już nie działa */ Jak zrobić żeby w obu przypadkach zostało wywołane onsubmit?? Ten post edytował kodif 16.06.2010, 14:36:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli sprawdz(); będzie zwracać false to dane nie zostaną wysłane
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie w tym rzecz. Chodzi o to że sprawdz(); nie zwraca nic w drugim przypadku, dane są ZAWSZE wysyłane..
nawet wtedy kiedy nie powinny |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:10 |