![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam w bazie 3 tabele: [sql:1:6c000465fc] ----------------------------------------------- Kategorie: -id , nazwa ----------------------------------------------- Podkategorie -id, nazwa, kategoria ------------------------------------------------- Produkty -id, nazwa, tytul, tresc, kategoria, podkategoria ---------------------------------------------------- [/sql:1:6c000465fc] I powiedzmy mam skrypt o nazwie produkty.php i chce wyswietlic produkt o id=250. Ale niestety nie wiem jak aby procz wyswietlenia danych o produkcie WYSWIETLIC nazwe jego kategorii oraz podkategorii. Dobrze by bylo aby wysietlona nazwa kategorii oraz podkategorii byla linkiem do nich. Bardzo prosze o pomoc bo nie wiem jak to zrobic. Moze baze tez mam zle zaprojektowana ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2003 Skąd: z epoki lodowcowej Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze jakos tak...
[sql:1:906fc20927]SELECT a.nazwa AS n_kategorii, b.nazwa AS n_podkategorii, c.nazwa AS n_produktu, c.tytul AS t_produktu FROM kategorie a, podkategorie b, produkty c WHERE a.id = c.kategoria AND b.id = c.podkategoria AND c.id = 250[/sql:1:906fc20927] -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:52 |