![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie tabelki :
i
i chcę żeby po ukończeniu studiów student był przenoszony do archiwum. Kombinowałam z tym wiele ale niestety jestem poczatkujaca. Mysle że można to zrobic za pomocą trigera który dla semestru>5 przenosi studenta do archiwum ale nie wiem jak to zapisać. Bardzo proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Uhm, ale po co przenosić do osobnej tabeli? Nie lepiej dać dodatkowe pole archiwum 0/1?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety musi być usuwany z Studenta a jego dane archiwizowane w archiwum.
Jeszcze mam polecenie: Istnieje automatyczna rejestracja studenta po uzyskaniu wszystkich zaliczeń. Co prawda mam tabelke zaliczenia ale wydaje mi sie bardzo trudnym zadaniem połączeniem jej ze studentem. Więc może zrobie dodatkowy wiersz stan zaliczeń i jeżeli tam bedzie 1 to semestr+1. Niestety tez nie wiem jak to zapisać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Masz jakieś zaliczenie z tego, czy jak?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Tak na zaliczenie. musze zrobić baze danych dziekanatu i mam do tego polecenia. Z większością dałam sobie radę ale najwiekszy problem mam z automatyczną rejestracją studenta na kolejny semestr i z przenoszeniem wartości z tabeli do tabeli.
|
|
|
![]()
|
|
No to pokaż, jak robisz; inaczej zamykamy, gdyż nie odrabiamy za kogoś prac domowych. Co innego, gdy jest inicjatywa.
|
|
![]()
|
|
zrobilam to tak:
tylko ze po zrobieniu
mam taki blad
Jak to naprawic? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 12 Dołączył: 31.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Problem tkwi w linii 5 trigera:
Zapytanie
zwraca więcej niż jedną wartość i dlatego się wywala cały triger. Spróbuj zamienić na zapytanie poniżej:
Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 18 Dołączył: 13.03.2009 Skąd: lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest taka wirtualna tabela jak Inserted z której można skorzystać w Triggerze to po primo
secundo a co się stanie jak zaktualizujemy więcej niż jednego studenta na raz? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:18 |