![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Natknąłem się na mały problem podczas tworzenia stronki. O co chodzi? Po kliknięciu w obrazek, wyskakuje okienko ze szczegółami. Okienko to ramka zrobiona w PS z cieniami zapisana w png, tak aby nie mieć pod spodem tła. W ff i ie początkowo pod obrazkiem pojawiało się białe tło, mój błąd ponieważ w BODY miałem ustawione background: #FFF. Po usunięciu tła z BODY w FF pokazuje się moja ramka bez tła (czyli dobrze) a w IE jest nadal jest biały kolor pod ramką. Jak usunąć to wstrętne białe tło? Próbowałem nałożyć przezroczystego gifa jako tło na body, ale nie działa. Ma ktoś jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić? Z góry dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o której wersji IE mowa?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IE 7
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm a przypadkiem ie 6.0 nie uzywasz?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problemy z przezorczystymi tłami miał IE6.
Więc jak coś to poszukaj rozwiązania problemu korzystając pngfix.htc. Jeśli jednak IE7 to podrzuć linka do strony, to się sprawdzi osobiście na czym polega problem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem obrazek
![]() |
|
|
![]()
|
|
wygląda jak zwykły margines
rysunek wszystkiego nie wyjaśnia -------------------- |
|
|
![]()
|
|
niestety stronki nie mogę pokazać na tym etapie co jest.
marginesy hmm raczej nie, wsio jest ok tylko te tło, które uparcie tam siedzi ![]() |
|
|
![]()
|
|
to spróbuj dać coś takiego:
Kod background: none!important; w stylach CSS dla obszaru gdzie obrazek ma pod sobą tło innego wyjścia na chwilę obecną nie widzę, bez zaglądania w kod strony -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź marginesy i paddingi, bo jestem przekonany, że to to. Wklej styl dla tego bloku.
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 21:38 |