![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem, że na stronie mam trzy obrazki (w plikach tekst1, tekst2 i tekst3), zawsze jeden widoczny. Kolejność jest całkowiciel losowa, ale moje pytanie brzmi: Jaki js wstawić, aby jedynie wpisanie kodu znajdującego się na obrazku umożliwiało dostęp do ukrytej zawartości? Oto co mam (narazie bez buttona /o ktorego mi chodzi/):
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
W samym JS tego nie zrobisz - musisz skądś pobrać tekstową wartość, aby ją porównać, ale to traci sens kapcia.
![]() Potrzebujesz jakiegoś skryptu server-side, który sprawdzi (przez AJAX), czy podany kod jest poprawny. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
--andych1-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Hmm... a może takie coś, że
/jeżeli "obrazek 1" to poprawny kod = XXXXXXXX/ w luźnym tłumaczeniu. takie coś.. Pomozecie? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz przechowywac hasla zahashowane np. sha1 i po wpisaniu hasla z obrazka porownywac jedynie hashe.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:05 |