![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z poleceniem window.open To polecenie otwiera stronę w nowym oknie tylko że w przeglądarce Internet Explorer. Czy można tak zrobić że strona otwiera się w Firefoxie ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 2 Dołączył: 14.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie pod FireFox-em bez problemu działa funckja:
<script language=javascript> function Pokaz(nazwa){ okno=window.open(nazwa, 'oknoObr', 'width=800,height=600') okno.focus() } </script> Wywołuję to funkcję tak: Pokaz('plik.html'); -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Czy można tak zrobić że strona otwiera się w Firefoxie ? To użytkownik wybiera, czy otwiera mu się strona na nowej karcie, czy w nowym oknie. I nie ma możliwości zmiany tego z poziomu skryptu. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tylko że nie otwieram tego w mozilli. Mam program który co określoną ilość czasu odświeża stronę i on właśnie używa tego polecenia i otwiera okno przeglądarki ale w IE. A ja chcę żeby on otwierał w firefox
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No fajnie, że teraz się tego dowiadujemy...
Najprościej odpalić: Kod /sciezka/do/firefoksa http://example.com
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
To jak ma wyglądać to polecenie ? Moja ścieżka do ff to D:\Program Files\Mozilla Firefox
window.open i ścieżka czy jak :| Ten post edytował zioomek65 15.06.2010, 18:14:44 |
|
|
![]()
|
|
Przeczytaj uważnie, co napisałem - nie używasz w tym ani linijki JS, odczep się od window.open
![]() Wywołaj po prostu Firefoksa z URL-em jako parametr, to jest słowo-klucz. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Eh przepraszam za kłopot ale ja dopiero uczę się php. Dalej tego nie mogę zrobić. Jak ma to dokładnie wyglądać ?
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe http://www.example.com <--- takie coś nie działa Ten post edytował zioomek65 15.06.2010, 19:30:46 |
|
|
![]()
|
|
Nie działa, gdyż jakakolwiek ścieżka ze spacją w środku musi być ujęta w cudzysłowy:
Kod "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" http://www.onet.pl I tak gwoli ścisłości, to już nie chodzi o PHP. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Jakaś inna propozycja ? bo to niestety nie działa
|
|
|
![]()
|
|
To w jaki sposób mi to działa bez najmniejszych problemów?
Jak Ty to w ogóle uruchamiasz? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Erix
Chyba się nie zrozumieliśmy ![]() |
|
|
![]()
|
|
Konto, to bankowe.
![]() A się rozumiemy - to, co podałem, to właśnie linia poleceń na wystartowanie przeglądarki z nowym oknem, z podanym URL. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ehh przepraszam za mojego byka ortograficznego
![]() Nie dzieje się nic tak jakby tego wpisu nie było. |
|
|
![]()
|
|
Lepiej pokaż cały ten kod, jak wywołujesz.
Bo podejrzewam, że proces startuje, tylko nie jest wyświetlane okno przeglądarki. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ok skrypt:
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
ehhn... możesz mi pomóc z tym bo ja jestem zielony w tym
|
|
|
![]()
|
|
Czego w tym nie rozumiesz, co mówię? Tylko nie mów, że niczego, bo takiej odpowiedzi nie przyjmuję do wiadomości.
![]() Poza tym, cały czas pomagam, w końcu odpowiadam w tym wątku. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Nie działa a wygląda to tak :
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 08:58 |