![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 27 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z wysokością menu bocznego na stronie:
http://bocianie-gniazdo.eu/mundial/?page=test chodzi o to, że chcę aby lewe menu miało 100% możliwej wysokości, gdyż jak np. ustawię height : 400px; to treść po prawej gdy ma więcej niż 400px wchodzi pod to menu... Próbowałem różnych chwytów i zawsze na IE 6/IE 5.5(i może jeszcze inne) są takie problemy... Co robić? -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 27 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I przeszukałem kilkanaście tematów i w większości albo rozwiązania nie ma, albo jest nim użycie tła imitującego rozciąganie się panelów. A o to mi niestety nie chodzi. Gdybyś mógł troszkę konkretniej.
No niech będzie, 5.5 olewam ![]() -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra
![]() Rozwiązanie? Rozważ przepisanie kodu, utwórz dwa divy w kontenerze, nadaj im szerokość + float:left, kontenerowi: overflowhidden i nie będziesz miał żadnych problemów (nawet w tym wspaniałym IE6). PS. Zobaczyć na IE6 teraz nie mam jak, bo nie na tym kompie siedzę. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
W życiu nie przypuszczałbym, że to może być wina tabelki.. Cóż, w każdym bądź razie nie ja robiłem tą stronę. Nie miałem czasu aby przepisać jej kod(ogólnie jest cała spiepszona) a tutaj dodatkowo dochodziła presja czasu. Przerobiłem to na divy(zajęło mi to aż 30 sekund). W IE tester wyświetla się 100% poprawnie na IE6 i znośnie na IE5.
Jakby ktoś mógł jeszcze u siebie popsrawdzać: http://bocianie-gniazdo.eu/mundial/ -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:08 |