![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam do zrobienia mini strone. Chce zrobić menu lecz nie wiem jak sie za to zabrać (Zawsze robilem to w php, teraz nie mam serwera z jego obsluga).
Strona wygląda tak
Chciałbym aby po kliknięciu na jeden z linków z lewej strony, pojawiala sie strona w kolumnie prawej ( ). Z gory dzieki za pomoc pozdrawiam ![]() Ten post edytował aras16 14.06.2010, 15:51:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 79 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://osiolki.net/tabelki/ - jak strona zacznie działać to koniecznie poczytaj, z pewnością się przyda.
Dodatkowo: Dlaczego ramki są złym pomysłem Ogólna idea na rozwiązanie twojego problemu to stworzenie wielu stron (ursus1.html, ursus2.html, ...), które będą różniły się tylko treścią. -------------------- Jeśli ten post pomógł to kliknij przycisk
![]() Nie pomagam przez PW, GG, e-mail, faks, telegram, znaki dymne, ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem ze tabelki i ramki są złe, że lepiej by bylo zrobić to na divach i w PHP. Tylko, że to jest strona na zaliczenie i chcialbym to zrobić szybko na ramkach, sek w tym że nie umiem zrobic tego menu, zeby te strony ursus1, ursus2 wczytywaly sie w prawej kolumnie .
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem ze tabelki i ramki są złe, że lepiej by bylo zrobić to na divach i w PHP. Tylko, że to jest strona na zaliczenie i chcialbym to zrobić szybko na ramkach, sek w tym że nie umiem zrobic tego menu, zeby te strony ursus1, ursus2 wczytywaly sie w prawej kolumnie . Zrob to na starych frame'sach http://www.kurshtml.boo.pl/html/znacznik_frame,ramki.html Proste i na zaliczenie akuratne. 1 FRAME 10-20% szerokosci (menu) 2 FRAME 80-90% szerokosci okna (tresc), w Menu bedziesz zmienial tylko src dla Tresci. Ten post edytował kapuch 14.06.2010, 21:33:41 -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem z lewej strony menu, z prawej wyświetlajace sie kilka stron.
Jak zrobić nagłowek h1 nad tymi dwiema sasiadującymi ramkami ? Ten post edytował aras16 14.06.2010, 21:46:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem z lewej strony menu, z prawej wyświetlajace sie kilka stron. Jak zrobić nagłowek h1 nad tymi dwiema sasiadującymi ramkami ? Wstaw go przed FRAME'ami ![]() "z prawej wyświetlajace sie kilka stron." Mam nadzieje ze zrobiles to na zasadzie: a ramce nadales NAME="ramka_tresc". Ten post edytował kapuch 14.06.2010, 22:28:39 -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
Jak wstawie znacznik h1 przed frameset to sie wyswietla znacznik <h1>, a ramki sie nie wyswietlaja, jak wstawie h1 w srodku frameset to ramka sie wyswietla, a h1 sie nie wyswietla ;/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 27 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy okazji, co to za rodzynek znalazłeś bez php?
-------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
Jak wstawie znacznik h1 przed frameset to sie wyswietla znacznik <h1>, a ramki sie nie wyswietlaja, jak wstawie h1 w srodku frameset to ramka sie wyswietla, a h1 sie nie wyswietla ;/ Masz racje, sorry za zla rade, ale bardzo dawno nie korzystalem z FRAMEsow, a jak korzystalem, to tylko z jednego 100% na 100% do maskowania adresu, wiec zapomnialem na jakiej zasadzie one dzialaja - tzn. FRAME dzieli okno przegladarki, a nie dokument html (jak np. tabela), dlatego nie da sie nic wstawic przed FRAMESET. Musisz to zrobic trzecia ramka, ktora dasz na 100% szerokosci i powiedzmy 50px wysokosci (poziomy FRAME), a dopiero pozniej dasz to menu i tresc. Moze da sie to inaczej zrobic, ale w to watpie. PS. Moze w Twoim przypadku, lepiej/latwiej bylo by uzycie poprostu IFRAME, jako okienka z trescia (ustalony rozmiar i pozycja) ? Ten post edytował kapuch 15.06.2010, 10:58:58 -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 19:21 |