![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki skrypt:
Pobiera ona tytuł strony (w tym przypadku tytuł strony wp.pl) i ustawia na mojej stronie taki sam. Chciałbym przerobić ten skrypt abym mógł wyciągnąć ze strony X cały div (wyszukiwanie po div id?), który następnie wyświetli mi się na mojej stronie. Ma ktoś pomysł jak łatwo to zrobić? Jestem początkującym w tej dziedzinie, a więc z góry dziękuję za zainteresowanie i każdą pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłby ktoś się bardziej postarać i wyjaśnić jak to zrobić?
Jak zaznaczyłem w pierwszym poście jestem początkujący w dziedzinie php. Piszę stronki używając xhtml'a i css'a lub cms'a. Mam problem z pewnym modułem i chciałbym przerobić go pod zlecenie, które wykonuje. Byłbym wdzięczny za jakiś kawałek kodu lub chociaż parę linijek wytłumaczenia co zrobić z tymi funkcjami. Php zaczynam się uczyć, ale to jest nagły przypadek, termin goni a ja nie mogę poświęcić kolejnego dnia na czytanie książki. Dlatego też zwracam się z tym do Was. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz użyć biblioteki curl.
http://php.net/manual/en/book.curl.php Przykładowy skrypt:
Potem używasz wyrażeń regularnych, subtr() i strpos() do obróbki tekstu. Ten post edytował nuntium 15.06.2010, 09:44:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Byłbym wdzięczny za jakiś kawałek kodu lub chociaż parę linijek wytłumaczenia co zrobić z tymi funkcjami. Generalnie wystarczyło wyguglać tamto, co napisałem; sporo gotowców jest już po samym wpisaniu tamtych fraz, ew. dopisaniu php do frazy. ![]() Nie trzeba czytać ton książek, Kubuś Puchatek: myśl, myśl, myśl! -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 04:02 |